Anlık Bildirim

ABD, Huawei’ye 90 günlük ek süre verdi

Trump yönetimi Çinli teknoloji şirketi Huawei’ye ABD şirketleriyle iş yapabilmesi için 90 günlük ek süre verdi. Üçüncü erteleme süresi 16 Şubat 2020 tarihinde sona erecek.

ABD, Huawei’ye 90 günlük ek süre verdi Tam Boyutta Gör

ABD, 15 Mayıs 2019'dan beri ticaret yasağı uyguladığı Huawei'ye 90 günlük bir ek süre daha verdi. Trump yönetiminin verdiği geçici lisans sayesinde ABD'li şirketler Çinli teknoloji deviyle bir süre daha işbirliği yapmaya devam edebilecekler. Üçüncü uzatma süresi 16 Şubat 2020 tarihinde sona erecek.

Yapılan ertelemeler Çinli şirkete ek mühlet tanırken diğer taraftan ABD ile Huawei arasındaki ilişkilerdeki belirsizlik durumunun uzamasına neden oluyor. Şirketin hala cihazlarında Amerikan yazılımı kullanması yasak. Şu an için sadece Huawei ve Honor telefonların belirtilen tarihe kadar güvenlik güncellemeleri ve yamaları almasına izin verilecek.

ABD, Huawei’ye 90 günlük ek süre verdi Tam Boyutta Gör

Huawei: Bize haksız davranılmaya devam ediliyor

Ancak sadece ABD'nin uyguladığı ticaret yasağında önce Google tarafından onaylanan Android telefonların bu güncellemeleri alabileceğini belirtelim. Yani Huawei Mate X ve Mate 30 serisi gibi yeni akıllı telefonlar için değişen bir şey olmayacak.

Huawei yetkilileri ise 90 günlük ertelemenin şirketin işlerine önemli bir etkisinin olmayacağını ve bu durumun “Huawei'e haksız davranılmaya devam edildiği” gerçeğini değiştirmediğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim