Anlık Bildirim

ABD'den Türkiye'ye dijital hizmet vergisi incelemesi

ABD'nin Federal Register platformunda yayınlanan karara göre Türkiye'nin uyguladığı dijital hizmet vergisi hakkında inceleme başlatıldı. Yaptırım olarak ek gümrük vergisi gelebilir.

ABD'den Türkiye'ye dijital hizmet vergisi incelemesi Tam Boyutta Gör

Türkiye’de 7 Aralık tarihinde yürürlüğe giren karar ile birlikte Dijital Hizmet Vergisi, hayatımıza dahil oldu. Dijital ürünlerden elde ettiği hasılatı 750 milyon Euro’yu aşan firmaların Türkiye’de 20 milyon TL’den fazla hasılat elde etmesi durumunda hasılatının yüzde 7,5’lik bölümünü Dijital Hizmet Vergisi olarak ödeyecek.

ABD, aralarında Türkiye de dahil olmak üzere dijital hizmet vergisi uygulayan ülkeler hakkında inceleme başlattı.  ABD Başkanı Donald Trump, dijital hizmet vergilerinin ABD merkezli şirketleri hedef alarak adaletsiz bir şekilde uygulandığını düşünüyor. ABD’li şirketleri savunmak adına böyle bir inceleme başlatıldı. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa Birliği, Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Endonezya, İtalya, İspanya ve İngiltere’deki dijital hizmet vergileri de incelenecek. İnceleme sonucunda bu ülkelere yönelik ek gümrük vergisi şeklinde yaptırım uygulanabilir. Türkiye bu ülkelere göre daha fazla oranda dijital hizmet vergisi uyguluyor ancak global hasılatı 750 milyon Euro'yu, Türkiye'deki hasılatı 20 milyon TL'yi aşan şirketler arasında kurumlar vergisi mükellefi olan olmadığı için henüz hiçbir şirketten dijital hizmet vergisi alınamadı.

ABD’nin inceleme kararı Federal Register olarak adlandırılan devlet kurumlarının kamuya açık bildirimlerinin duyurusunun yapıldığı platformda resmen yayınlandı. Ülkelerin uyguladığı dijital hizmet vergilerinin ABD’li şirketlere yönelik ayrımcılık yapıp yapmadığı incelenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6996 kez okundu.
35 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dijital hizmet vergisi, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim