Anlık Bildirim

ABD'den şok açıklama: Vakaların yüzde 73'ü Omicron çıktı

ABD'nin CDC adındaki merkezden yapılan açıklamaya göre ülkedeki vakaların yüzde 73'ünde Omicron varyantı tespit edildi. Bu durum ülkedeki vaka artış hızının artacağını gösteriyor.

ABD'deki yeni vakaların yüzde 73'ü Omicron çıktı Tam Boyutta Gör

ABD’nin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ülkedeki Omicron varyantı vaka sayısı hakkında açıklamalar yaptı. Ülkedeki Omicron vaka sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğu belirtildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre ülkedeki yeni vakaların yüzde 73’ünde Omicron varyantı tespit edildi. Omicron’un oranının Delta ve diğer varyantları geçerek ülkedeki baskın varyant haline geldiği ifade edildi.

Ülkede en çok New York bölgesi, Güneydoğu, Orta Batı ve Pasifik Kuzeybatı eyaletlerinde Omicron görülüyor. Bu bölgelerdeki Omicron oranı yüzde 90’a kadar ulaştı.

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, yeni rakamların diğer ülkelerde de görülen omicron varyantı artışını yansıttığını belirterek, "Bu rakamlar şaşırtıcı değil." dedi.

Dün Covid-19 nedeniyle 135 yeni ölüm ve yaklaşık 70 bin yeni vaka açıklandı. Ayrıca dün Omicron nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. CDC verilerine göre, ABD'de geçen hafta 650 binden fazla omicron vakası tespit edildi.

Artan Omicron vakaları nedeniyle çok sayıda ülkeye seyahatler “en yüksek riskli seyahat” kategorisine eklendi. New York’taki Broadway şovları iptal edildi. Ancak hükümetin açıklamalarına göre yakın zamanda kapanmaya gidilmesi planlanmıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim