Anlık Bildirim

ABD'de satılan Passat'ın yerini tamamen elektrikli bir model alabilir

Roadshow'a konuşan Volkswagen Amerika'nın COO'su Johan de Nysschen, ABD pazarındaki Passat'ın gelecek planlarında sınırlı bir ömre sahip olduğunu söyledi. Peki Passat'ın yerini nasıl bir model alacak?

ABD'de satılan Passat'ın yerini tamamen elektrikli bir model alabilir Tam Boyutta Gör

Volkswagen Passat, Alman üreticinin Avrupa pazarındaki en önemli silahlarından biri. Ülkemizde de oldukça sevilen modelin ABD versiyonu içinse aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil.

Chicago Otomobil Fuarı’nda Volkswagen Amerika’nın COO’su Johan de Nysschen konuşan Roadshow ekibi, Passat’ın geleceğiyle alakalı önemli bilgiler edinmiş. Yapılan açıklamaya göre, Passat’ın ABD pazarında kalan ömrü pek uzun değil. Nysschen, “Passat, gelecek planlarımızda sınırlı ömre sahip bir otomobil” dedi.

Nysschen’in bu açıklaması, ABD’deki güncel Passat’ın son nesil olacağı şeklinde yorumlandı. Geçtiğimiz yıl ülkede sadece 14 bin 123 adet Passat satıldığını düşünürsek bu çok da kötü bir fikir gibi görünmüyor. Passat'ın ABD'de son beş yıldaki satışlarını aşağıdaki tabloda görebilirsiniz. Peki Passat’ın yerini hangi model dolduracak?

Yıl Adet
2019 14.123
2018 41.401
2017 60.722
2016 73.002
2015 78.207

Passat'ın yerini tamamen elektrikli bir model alacak

Bu konuya da değinen Nysschen, “Passat ömrünü tamamladığı zaman, yerini alacak model büyük ihtimalle içten yanmalı motora sahip olmayacak” şeklinde konuştu. Yani Passat’ın halefi tamamen elektrikli bir araç olacak. Bu da akıllara, 2018 yılında tanıtılan I.D. Vizzion sedan konseptinin üretim versiyonunun Passat’ın yerini alabileceğini getiriyor.

Volkswagen Passat’ın ABD versiyonu geçtiğimiz yılın sonunda makyajlanmıştı. Orta sınıf sedan kategorisine giren Passat’ın ülkedeki başlangıç fiyatı 23 bin dolar. I.D. Vizzion konseptinin tasarımına aşağıdaki galeriden göz atabilirsiniz:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim