Anlık Bildirim

ABD'de bir ilk: Black Hawk helikopteri ilk kez pilotsuz uçtu

DARPA, Matrix otonom uçuş teknolojisi ile donatılmış Sikorsky UH-60 Black Hawk helikopterini pilotsuz olarak uçurdu. 30 dakika süren uçuşta helikopter sahte LiDAR verileriyle beslendi.

ABD'de bir ilk: Black Hawk helikopteri ilk kez pilotsuz uçtu Tam Boyutta Gör

Savunma Araştırma Projeleri Ajansı'nın (DARPA) basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre Amerikan askeri taşıma ve saldırı helikopteri Sikorsky UH-60 Black Hawk, ilk kez kokpitte pilotlar olmadan otonom şekilde uçtu.

Kentucky'deki Fort Campbell üssünde yapılan ilk pilotsuz uçuş 5 Şubat'ta gerçekleşti. 7 Şubat'taki ikinci uçuşun ise 30 dakika sürdüğü ifade edilirken 4.000 fit yükseklikte ve 110 kt (204 km/s) seyir hızında gerçekleştiği belirtiliyor.

Askeri helikopter Sikorsky Matrix otonom uçuş teknolojisini temel alan ALIAS (Aircrew Labor In-Cockpit Automation System) sistemi ile donatıldı. Yapılan uçuşta Manhattan şehir merkezindeki binalar arasında uçan UH-60A simüle edildi. Bunun için helikopterdeki Matrix bilgisayarı sahte LiDAR verileriyle beslendi.

DARPA ALIAS Program Yöneticisi Dr. Stuart Young konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İş yükü azaldığında, pilotlar mekanikten ziyade görev yönetimine odaklanabilirler. Otonomi yazılımı ve donanımının benzersiz kombinasyonundan bahsediyoruz. Bu, uçuşu aynı anda hem daha akıllı hem de daha güvenli hale getirecek" dedi.

ABD'de bir ilk: Black Hawk helikopteri ilk kez pilotsuz uçtu Tam Boyutta Gör

Young ayrıca ALIAS ile donatılmış bir hava aracının, pilotlu veya pilotsuz, günün veya gecenin herhangi bir saatinde ve çeşitli zor koşullarda uçabileceğini sözlerine ekledi. ABD Ordusu şu anda bu teknolojinin potansiyel kullanım senaryolarını araştırıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2896 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
darpa, helikopter ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim