Anlık Bildirim

ABD'de bir fotoğrafçı, 6 yaşındaki kayıp çocuğu dron ile buldu

ABD'nin Minnesota eyaletinde bir fotoğrafçı, 6 yaşındaki kayıp çocuğu ısı takip özelliğine sahip dronu ile bulmayı başardı.

ABD'de bir fotoğrafçı, 6 yaşındaki kayıp çocuğu dron ile buldu Tam Boyutta Gör
ABD’nin Minnesota eyaletinde kaybolan bir çocuk, 600 kişinin yer aldığı arama ekibi ve polis helikopterinin çabalarına karşın bir fotoğrafçıya ait dron ile bulundu.

Altı yaşındaki Ethan adlı çocuğun Salı günü ortadan kaybolması ürerine başlatılan arama çalışmaları, bölgede fotoğrafçılık yapan ve ısı takip özelliği bulunan bir drona sahip olan Steve Fines isimli şahsın gayretleri sonucu başarıyla tamamlanmış.

Kayboluşunun üzerinden 10 saat geçtikten sonra bulunan çocuk, Fines’e ait dron tarafından ailenin evine yaklaşık 1.5 km mesafede bulunan bir mısır tarlasında tespit edilmiş. Köpeği Remington ile birlikte söz konusu tarlada bulunan Ethan’ın sağlık durumunun ise iyi olduğu ifade edilmiş.

ABD'de bir fotoğrafçı, 6 yaşındaki kayıp çocuğu dron ile buldu Tam Boyutta Gör

Bahsi geçen kurtarma hadisesinde kullanılan dronun bu tür amaçlar için özel olarak tasarlanmamış oluşu ise küçük çocuğun kurtarılma olayını bir miktar daha anlamlı hale getiriyor.

Konuyla ilgili yerel haber kanalına konuşan Fines, “Hava sıfırın altında bir dereceyken ve altı yaşında bir çocuğun kayıp haberini duyduğunuzda bir şeyler yapmadan beklemeniz düşünülemez.” İfadelerini kullanmış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5147 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dronlar, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim