Anlık Bildirim

ABD'deki araçlarda alkollü kullanımı engelleyen teknoloji zorunlu hale gelecek

Trafik kazalarından kaynaklı ölümleri azaltmayı hedefleyen ABD Kongresi, kazaların en büyük nedenlerinden biri olan alkollü araç kullanımını engellemek için harekete geçti.

ABD, alkollü araç kullanımını engellemek için düğmeye bastı Tam Boyutta Gör

ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasını bekleyen yeni tasarı, elektrikli araçların benimsenmesini hızlandıracak birçok harcamayı içeriyor. Ancak tasarının otomotiv dünyasıyla ilgili kısmı bununla kısıtlı değil.

Kongre, yeni yasa ile trafik kazalarından kaynaklanan ölümleri de engellemeyi hedefliyor. Bu nedenle, Biden'ın imzalayacağı tasarıda, 2026 itibariyle yeni otomobillerin alkollü kişilerin araba kullanmasını imkansız hale getirecek bir teknolojiye sahip olmasını gerektiren bir madde bulunuyor. Böylece, trafik kazalarına bağlı ölümlerin en büyük nedenlerinden biri büyük ölçüde engellenmiş olacak.

Tasarıda yeni teknolojinin ne olacağı tam olarak belirtilmemiş. Maddede, söz konusu teknoloji için "bir motorlu taşıt sürücüsünün performansını pasif bir şekilde izleyerek, sürücünün alkollü olup olmadığını doğru bir şekilde belirleyecek" tanımı yapılmış. İlk olarak Ulaştırma Bakanlığı bu konudaki en iyi çözümü belirleyecek. Ardından, otomotiv devlerine araçlarını bu kurala uyumlu hale getirmeleri için süre tanınacak.

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) yaptığı açıklamaya göre, ABD'de her yıl 10 bin civarında insan alkollü araç kullanımından kaynaklanan kazalar nedeniyle hayatını kaybediyor. Günümüzde alkollü araç kullanımını engelleyen teknolojiler yaygın bir şekilde kullanılıyor olsaydı, bunların çoğunun engellenmiş olabileceği düşünülüyor.

Tasarıda ayrıca, arabada çocuk unutma gibi olayların önüne geçmek için arka koltuk hatırlatıcısı gibi diğer güvenlik önlemleri de bulunuyor. Bunun yanı sıra, günümüzde birçok araçta sunulan otomatik acil durum freni ve şeritten ayrılma uyarısı gibi özelliklerin de zorunlu hale getirilmesi söz konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10388 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, yasa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim