Anlık Bildirim

AB, akıllı telefon pillerinin değiştirilmesini kolaylaştıracak düzenleme üzerinde çalışıyor

Avrupa Birliği'nin, akıllı telefon kullanıcılarının lehine olacak bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Gelen haberlere göre AB, akıllı telefonlardaki pillerin değiştirilmesini kolaylaştıracak.

AB, akıllı telefon pillerinin değiştirilmesini kolaylaştıracak düzenleme üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Birçok kullanıcı, akıllı telefonların piyasaya sürüldüğü ilk dönemlerde, cihazların pillerinin kullanıcılar tarafından çıkarılıp yenisiyle değiştirilebildiğini hatırlıyorlardır. Yıllar geçtikçe teknoloji şirketleri yerleşik pilleri benimsediler ve cihazlara entegre gelen bu pilleri teknik servise başvurmadan değiştirmek zorlaştı. Ancak iyi haber şu ki AB, yakında bu durumu değiştirebilir.

Düzenleme önümüzdeki ay masaya getirilecek

Hollanda kaynaklı habere göre, Avrupa birliği elektronik atıkları azaltmak için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Yeni tasarıya göre bir akıllı telefon kullanıcısı, cihazının pilini kolay bir şekilde değiştirmesi durumunda, akıllı telefonunu atmak yerine daha uzun süre kullanabilecek. Ayrıca teknik servislerin işini kolaylaştırmak ve yedek parçalara ulaşımı erişebilir hale getirebilmek ise odaklanılan diğer konuların başında geliyor.

AB, akıllı telefon pillerinin değiştirilmesini kolaylaştıracak düzenleme üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Ek olarak üzerinde çalışılan bu düzenleme, atık elektronik cihazların hammadelerinin geri dönüştürülmesini de içeriyor ve AB, eski akıllı telefonlar, tabletler ve şarj aletlerini toplamak için yeni bir sistem tasarlama niyetinde. Geri dönüşümü de kolaylaştıracak olan bu teklifin, önümüzdeki ay sunulması bekleniyor. AB'nin bu çalışmasının teknoloji şirketleri tarafından nasıl karşılanacağı ise şimdilik muamma.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4637 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avrupa birliği, ab ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim