Anlık Bildirim

Ziyaretçilerinin bilgisayarlarında madencilik yazılımı çalıştıran sitelerin sayısı giderek artıyor

İnternette bir videonuzu çevrim içi olarak dönüştürmek veya bir video izlemek istediğinizde çok dikkatli olun zira kendisini gizlemiş bir sanal madencilik yazılımının pençesine düşebilirsiniz.

Son dönemde web site sahipleri çok ilginç bir gelir kazanma yöntemi keşfetti. Sitelerini ziyaret eden kullanıcıların sayfada kaldığı süre boyunca arka planda izinsiz bir sanal madencilik yazılımı çalıştıran geliştiriciler, böylece reklam haricinde de bir gelir elde etmiş oluyordu.

Milyon dolarlar kazanıyorlar

Sanal madencilik yazılımları yüksek donanım gücü gerektirdiği için sıkıntı da burada başlıyor. Kullanıcı sitede kaldığı süre içerisinde donanımı zorlanmaya ve haliyle enerji tüketimi artmaya başlıyor. Diğer taraftan site sahibi herhangi bir donanım gerektirmeden sanal madencilik yapmış oluyor.

Kripto para birimlerinin inanılmaz değer artışı yaşaması, bu yöntemi de oldukça popüler hale getirdi. Siteyi ziyaret eden bir kullanıcı sanal madencilik yazılımının farkına vararak kapatsa bile, popüler bir site için ilk defa ziyaret edecek milyonlarca kullanıcı devasa bir ağ oluşturuyor.

AdGuard tarafından yapılan bir araştırmaya göre arka planda sanal madencilik yazılımı çalıştıran sitelerin sayısı giderek artıyor. Özellikle sitelerinde kullanıcıları daha çok tutabilen platformlar çok daha avantajlı.

Gizli madencilik yazılımı çalıştırdığı tespit edilen sitelerden birisi Openload. Daha çok film ve yetişkin videoların izlendiği bu platform, üçüncü taraf sitelere entegre de olabiliyor. Hem kendi sitesinde hem de entegre olduğu sitede madencilik yazılımı çalıştırabilen platform aylık 330 milyon ziyaretçiye sahip. Elde ettiği tahmini gelir ise aylık 95 000 civarında.

Gelir anlamında rekor OnlineVideoConverter platformunda. Kullanıcının belirli bir süre beklemek zorunda olduğu platform aylık 490 milyon ziyaretçi ve 200 bin dolar gelir ile ilk sırada yer alıyor.

Aylık 42 milyon ziyaretçisi olan Steammango ve 60 milyon ziyaretçisi olan Rapidvideo da hiç bir şeyden habersiz kullanıcıları üzerinden binlerce dolar kaldırıyor. Tüm siteler Coinhive adındaki sanal madencilik yazılımı ve türevlerini kullanıyor. Yani Coinhive geliştiricileri de bu iş birliğinden sağlam bir para kazanıyor.

Gizli madencilik yazılımı için reklam engelleyici ve anti-virüs yazılımları kendilerini güncellemeye başladı. Bu tür siteleri ziyaret eden kullanıcılar uyarılıyor veya yazılım otomatik olarak engelleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15876 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, sanal madencilik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim