Anlık Bildirim

Zen 2 ve Vega 20 mimarileri CES 2019 fuarında tanıtılacak

7nm sürecinde geliştirdiği Zen 2 işlemci ve Vega 20 grafik mimarilerinde sona gelen AMD, CES 2019 fuarında gövde gösterisi yapacak. İlk ürünlerin kurumsal tarafa yönelik olacağı belirtiliyor.

İşlemci ve grafik kartı pazarının ikisinde birden büyük bir mücadele veren AMD için gelecek yıl büyük önem taşıyor. Firma uzun süredir üzerinde çalıştığı 7nm sürecindeki işlemci ve grafik mimarilerini piyasaya sürecek. Tanıtım ise CES 2019 fuarında.

Yeni yıla fırtına gibi başlangıç

Aslında AMD’nin yıl bitmeden Vega 20 mimarili Radeon Instinct hızlandırıcısında piyasaya sürmesi bekleniyordu ancak bunun geciktiği anlaşılıyor. Muhtemelen firma görkemli bir etkinlik ile her iki mimariyi aynı anda görücüye çıkaracak.

Etkinlik için ülkemizde 9 Ocak 2019 akşam saatleri işaret ediliyor. Sahneye bizzat Lisa Su çıkarak büyük uğraşlarla firmayı getirdiği son durumu aktaracak. Hazır ürünler ise şimdilik son kullanıcıya hitap etmiyor.

7nm sürecinde geliştirilen Zen 2 mimarisinin ilk etapta EPYC Rome sunucu işlemcilerinde kullanılacağı biliniyordu. Lisa Su’nun 64 çekirdek ve 128 izlek birimli ilk EPYC Rome işlemcisinin tanıtımını yapacağı ifade ediliyor. Ryzen 3 serisi ve Threadripper işlemciler ise yaz aylarına doğru netlik kazanacak.

Vega 20 mimarisi ise Radeon Instinct hızlandırıcısı ile ağırlıklı olarak yapay zekâ sistemlerine tedarik edilecek. Nvidia RTX serisinin karşısına çıkacak oyuncu ekran kartları yine yaz aylarına doğru piyasada olacak.

AMD’nin son dönemde yaptığı hamleler üretici ortaklarında da yankı buluyor. Özellikle Intel’in üretim sıkıntısı çekmesi nedeniyle AMD’ye yapılan siparişlerin sayısı arttı. Vega 20 mimarisine sahip Radeon Instinct hızlandırıcısı ve EPYC Rome işlemciler için de kurumsal tarafta ilginin yoğun olduğu ifade ediliyor. Bu yıl rekor kar seviyesine ulaşan AMD gelecek yıl bunu katlayabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4488 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, vega 20 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim