Anlık Bildirim

Youtube videolarındaki ek açıklamalar kaldırılıyor

Youtube'dan yapılan bir açıklama ile önümüzdeki yıldan itibaren videoların üzerine yerleştirilen ek açıklamaların kaldırılacağı açıklandı. İşte önemli gelişmenin detayları...
Son zamanlarda pek kullanılmasa da Yotube, videoların üzerine bindirilen ek açıklamalar konusunda radikal bir karar aldı. Şirketten yapılan duyuruya göre önümüzdeki yıldan itibaren videolara ek açıklama eklenemeyecek. Ancak varolanları düzenleme ve silme işlemleri yapılabilecek.

Yüzde 70 mobil kullanıcı var

Uzun bir süredir kullanılan bu özellikle, kanal sahipleri videolara istedikleri açıklamaları yazabiliyor ve link dahi verebiliyorlardı. Kullanıcılar tarafından görüntü kirliliği oluşturduğu da uzunca bir süre tartışılmıştı. Google bu ek açıklamaların yerine videolara kart eklenebilmesini ve buradan istenilen videoya geçiş yapılmasını sağlayan özelliği kullanıma sunmuştu.
Şirket video izlenmelerinin yüzde 70'inden fazlasının mobil cihazlardan geldiğini ve dolayısı ile masaüstü kullanıcıların kullanabileceği bu ek açıklamalar özelliğinin çok fazla insana ulaşmadığı için kaldırılacağını belirtiyor. Değişiklik 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim