Anlık Bildirim

Youtube, kanallara uyguladığı ceza sistemini değiştirdi

Popüler video platformu Youtube, kanallara uyguladığı ceza sisteminde yeni düzenlemeler yaptı. Bundan böyle kanallar üç uyarıdan sonra açılmamak üzere kapatılacak.
YouTube, kurallara uymayan kanalları uyaran ve cezalandıran yeni bir sistem geliştirerek kurallarını güncelledi. Daha net ve tutarlı bir şekilde tasarlandığı belirtilen yeni sistem, üç uyarı ve ceza esasına dayanıyor. Uyarıları dikkate almayan kanalların ise kapatılacağı belirtiliyor.

Üç ceza kuralı

Sistemdeki en büyük değişiğin ise, 25 Şubat tarihinden itibaren uygulamaya konacak olan uyarı sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Kuralların ilk ihlalini takiben YouTube, rahatsız edici kabul edilen içeriğin kaldırılması dışında herhangi bir cezaya yol açmayacak basit bir bildirim gönderir. İlk uyarıdan sonra, platform kanallara çeşitli engellemeler getiren bir prosedürü uygulamaya koyacak.
- İlk uyarı kanalın bir hafta engellenmesine neden olacak. Kullanıcılar yeni içerik yükleyemeyecek ve yayınlayamayacak.
- İkinci uyarı, sonraki 90 gün içinde bir kural ihlali yapılırsa kanal iki hafta engellenecek.
- Üçüncü uyarı, son olarak 90 gün içinde yeni bir kural ihlali yapılırsa da Youtube kanalı sonsuza dek kapatacak.

YouTube, tüm içerik oluşturuculara aynı şekilde davranmaya karar vermiştir: İster 100 bin, ister 1 milyon aboneniz olsun, cezalar herkese uygulanır ve bu konuda hiçbir şey yapamazsınız. YouTube, üçlü sisteme bağlı kalmak istediğini, çünkü çok iyi çalıştığını belirtiyor. Şirkete göre, kullanıcılarının %98'i hiçbir zaman topluluk kurallarını ihlal etmiyor ve en önemlisi, ilk cezayı alanların %94'ü hiçbir zaman ikinci bir ceza almıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim