Anlık Bildirim

YouTube video çözünürlük seçeneklerinin sıralamasını tersine çevirdi

YouTube kullanıcıların izledikleri videonun kalitesini manuel olarak ayarlamasına izin veriyor. Popüler video platformu kalite seçicide listelenen çözünürlük seçeneklerinin sırasını değiştirdi.
YouTube en iyi izleme deneyimini sunmak için videoların kalitesini internet bağlantısının durumuna göre otomatik olarak ayarlıyor. Aynı zamanda izlemekte olduğumuz herhangi bir videonun kalitesini manuel olarak da ayarlayabiliyoruz. Popüler platform kalite seçicide listelenen çözünürlük seçeneklerinin sırasını değiştirdi.
Artık YouTube'daki çözünürlük seçenekleri öncekinin tam tersi olarak sıralanıyor. Daha önce 144p'den başlayarak aşağıya doğru en yüksek çözünürlüğe kadar gidiyordu. Şimdi ise en yüksek kalite listenin tepesinde yer alıyor. Ardından ise daha düşük çözünürlük seçenekleri geliyor.

Değişiklik mantıklı görünüyor

Yapılan bu değişiklik muhtemelen, videoları otomatik olarak en yüksek çözünürlükte izlemeye yetecek bağlantı hızına sahip olanların dikkatini çekmeyecek. Bununla birlikte en kaliteli seçeneğin üst sırada olması mantıklı geliyor, zira çözünürlüğü yükseltmek isteyenlerin elinin direk üst taraftaki seçeneklere gittiği bir gerçek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9423 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
video, youtube ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim