Anlık Bildirim

YouTube’un yeni özelliği kafa karıştırdı

YouTube'un mobil uygulamasına eklenen yeni özellik, kanalların takipçilerinin hangi videoları izlediğini gösteriyor. Fakat Google'ın yanlış çevirisinden dolayı ortalık karıştı.
Geçtiğimiz günlerde masaüstünde mini oynatıcı özelliğini kullanıma sunan YouTube bu defa mobil uygulamaya yeni bir özellik ekledi. Yeni özellik ile takip ettiğimiz kanalın takipçi kitlesinin, izlediği başka videolar ve kanallar öneriliyor.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere Kurcala kanalının seyircilerinin, 140 journos kanalının bu videosunu izlediğini gösteriyor. Bu öneriler, mobil uygulamanın anasayfasında listeleniyor. 

Kimin ne izlediğini göstermiyor 

YouTube’un kullanıma sunduğu bu özellikte çeviri hatası var. Metinde “(kanal adı) izleyici bunu izliyor” yazıyor. Aslında “(kanal adı) izleyicileri bunu izliyor” yazması gerekiyor.


Yanlış çeviriden dolayı bazı kullanıcılar, hangi kanal sahibinin hangi videoyu izlediğini gösterdiğini düşünmüş. “YouTube, insanların neleri izlediğini gösteriyor” gibi yanlış bir algı ortaya çıktı. Endişelenecek bir şey yok. YouTube kimin ne izlediğini değil, kanalın takipçilerin hangi videoyu izlediğini gösteriyor.

YouTube'un yeni özelliği bugün Android ve iOS kullanıcılarına sunulmaya başlandı. Dalga şeklinde sunulan güncelleme, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara ulaşmış olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim