Anlık Bildirim

YouTube sahte takipçileri temizledi, abone sayıları düştü

Geneli üçüncü taraf sağlayıcılardan satın alınanlar olmak üzere YouTube üzerinde sahte olarak değerlendirilen tüm takipçiler silindi. Bazı kanallar yarı yarıya takipçi düşüşü yaşadı.

Genelde Twitter veya Instagram gibi sosyal ağlarda gördüğümüz takipçi temizliği YouTube’a da sıçradı. Kuralları ihlal eden yaklaşık 58 milyon adet videoyu kaldıran YouTube ayrıca sahte olarak tanımladığı takipçileri de temizledi.

Büyük temizlik

13-14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen takipçi temizliği iki grubu kapsıyor. Bir tanesi üçüncü taraf hizmet satın alarak elde edilen aboneler, diğeri ise bir şekilde YouTube tarafından kapatılmış olan hesaplar.

Henüz kaç tane hesap temizlendi açıklanmadı ancak pek çok kanal yöneticisi neredeyse yarı yarıya takipçi sayısında azalma olduğunu belirtiyor. Ayrıca popüler YouTuber’ların bir iki milyon civarında takipçi kaybettiği de gelen bilgiler arasında.

YouTube bundan sonra da sahte takipçilerin temizliğine devam edeceğini duyururken üçüncü taraf şahıslardan takipçi hizmeti satın alanları da kural ihlali yaptıkları konusunda uyarıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15976 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, youtube spam account ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim