Anlık Bildirim

YouTube "hayvan zulmü" gerekçesiyle robot savaşı videolarını yanlışlıkla sildi

YouTube'un videoları denetleyen yapay zeka algoritması bir hata yaptı. Hayvan zulmüne yönelik politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yüzlerce “robot savaşı” videosunu platformdan kaldırdı.
YouTube, hayvan zulmüne yönelik politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yüzlerce “robot savaşı” videosunu platformdan kaldırdı. YouTuber ve robot meraklısı Anthony Murney, bu hataya YouTube'un hayvan istismarını algılamak için devreye soktuğu yeni bir yapay zeka algoritmasının neden olduğunu ortaya atan ilk kişilerden biriydi.
Bunun ardından robot savaşı temalı diğer kanallar da YouTube'un içerikleri geri yüklemesi için bu sorunla ilgili videolar hazırladı. Robot savaşı videoları yayınlayan kanalların YouTube'dan içeriklerinin kaldırıldığını ve videoların topluluk kurallarına aykırı olduğunu belirten bir bildirim aldıkları belirtiliyor.

YouTube sözcüsü konuştu

YouTube'un kuralları arasında robot savaşını yasaklayan politikalar yok ve bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, videoların büyük olasılıkla yanlışlıkla kaldırıldığını ifade etti. Sözcü “Sitemizdeki devasa video hacmi nedeniyle bazen bu tür yanlışlıklar olabiliyor” dedi. Kaldırılan videoların da YouTube tarafından tekrar geri yüklenmesi bekleniyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim