Anlık Bildirim

Yonga dünyasında önemli satın alım

Bir dönem Armada işlemcileri ile ismini duyduğumuz Marvell, yine ARM yongaları konusunda uzman firmalardan Cavium’u satın almak için görüşmelere başladığını duyurdu.

Yonga dünyası bugüne kadar en büyük meblağa ulaşması beklenen muhtemel bir Broadcom-Qualcomm alışverişine odaklanmışken, önemli bir haber daha geldi. Bu kez gündemde yonga tasarımcısı Marvell var.

Marvell-Cavium birleşmesi

Gelen bilgilere göre ABD’li Marvell, yine bir ABD kökenli tasarımcı olan Cavium’u satın almak için görüşmelere başladı. Önümüzdeki haftalarda görüşmelerin karara bağlanması bekleniyor.

Bir dönem ARM tabanlı güçlü Armada yonga setleri ile tanıdığımız Marvell, rekabete daha fazla direnemeyince yeni gelir modeli oluşturacağı alanlara yönelmişti. Hali hazırda SSD kontrolcüsü, hard disk ve router için yonga üretimi yapan Marvell, yine ARM mimarisini temel alıyor. Örneğin Crucial SSD ürünlerinin pek çoğunda Marvell imzalı kontrolcüler kullanılıyor.

Cavium da aynı şekilde güvenlik cihazları ile switch ve router gibi ürünlere yönelik olarak ARM ve MIPS tabanlı yongalar geliştirmekteydi. Satın alma süreci sonrasında Marvell’ın pazar değerinin 14 milyar dolara ulaşması ve güçlü bir tasarımcı haline gelmesi bekleniyor. Henüz satın alma bedelinin ne kadar olacağı açıklanmadı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim