Anlık Bildirim

Yeşil Dedektör uygulamasına sızıp, ihbarları önceden haber verdiler

Yeşilay tarafından kapalı mekanlarda tütün mamülleri kullanımını ihbar etmek amacıyla hazırlanan Yeşil Dedektör uygulamasına sızan bazı kişiler, ihbarları işletmelere önceden haber verdi.
Yeşil Dedektör’e sızıp ihbarları haber verdiler Tam Boyutta Gör
"Dumansız Hava Sahası" kampanyasına paralel olarak geliştirilen Yeşil Dedektör uygulaması yardımıyla, vatandaşlar kapalı mekanlarda sigara tüketimini ihbar edebiliyorlardı. Uygulamaya sızan bazı kişilerin elde ettikleri veriler yardımıyla ihbarları işletmelere önceden haber verdiği öğrenildi.

Satmaya çalıştılar

Antalya’da bulunan bazı bar, restoran ve kafe sahiplerine, yapılan ihbarları denetim öncesi işletmelere bildirmek vaadiyle aylık 2 bin TL veya bir kerelik 10 bin TL para talebinde bulunulduğu öğrenildi. Hatta yanlarında ihbar listesiyle gelen bu kişiler Alo 184 ve Yeşil Dedektör’e yapılan ihbarları denetim ekipleriyle eşzamanlı görebileceklerini iddia etmişler.

Bazı işletme sahiplerinin şahısları polise bildirmesiyle durum ortaya çıktı. Polis ekipleri de Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi ile Yeşil Dedektör uygulamasının sistem yöneticilerine bilgi vererek gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Sistemin hacklendiğine dair bir bilgi mevcut değil. Ancak kontrol edilen listelerin gerçek olduğu belirtiliyor. Yani şahısların resmi veriler üzerinden hareket ettikleri doğrulanmış. Olay hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8228 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sızıntı, sigara yasakları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim