Anlık Bildirim

Yerli otomobili üretecek şirketin kuruluşu tamamlandı

CEO'su açıklanan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kuruluşu tamamlandı. Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB'un payı var.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil projesinin başına geçecek ismi sonunda kamuoyuna duyurdu. Katıldığı bir canlı yayında yerli otomobilin CEO'sunun Alman devi Bosch'tan transfer edilen Mehmet Gürcan Karakaş olduğunu açıklayan Erdoğan "Bu arkadaşımızla beraber inşallah bu süreci başlatacağız" dedi.
Kuruluşu resmen tamamlanan yerli otomobil şirketinin ismi Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak belirlendi. Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding'in yüzde 19, TOBB'un ise yüzde 5 payı var.

Tasarım süreci başlatıldı

Yerli otomobil için büyük önem teşkil eden tasarım süreci de başlatıldı. Önde gelen yerli ve uluslararası isimlerin desteği ile yürütülen bu süreç kapsamında temel adımlar atılıyor. Türkiye'nin otomobilinin 2019 sonunda hazır hale gelecek prototip araç ile halkın beğenisine sunulması hedefleniyor.
Çağımızın tüm gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanacak yerli otomobil elektrikli, bağlı ve otonom sürüş özellikleri göz önünde bulundurularak geliştirilmiş bir platform üzerine inşa edilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9417 kez okundu.
39 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim