Anlık Bildirim

Yerli hava savunma sistemi Gökdeniz resmen tanıtıldı

Aselsan tarafından deniz platformlarına özel olarak geliştirilen yakın hava savunma sistemi Gökdeniz, IDEF 2019 kapsamında görücüye çıktı. Yeni platformun özelliklerine dair ilk detaylar haberimizde:

Yerli hava savunma sistemi Gökdeniz resmen tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Aselsan tarafından deniz platformları için özel olarak geliştirilen yakın hava savunma sistemi Gökdeniz, IDEF 2019 kapsamında resmen tanıtıldı. Korkut’un deniz platformları için tasarlanan versiyonu olarak da nitelendirebileceğimiz yeni platforma dair ilk detaylar yazımızda.

IDEF 2019’da yeni Gökdeniz Sistemi’nin tanıtımını gerçekleştiren Aselsan, sistemin güdümlü anti-gemi füzeleri, insansız hava araçları, uçaklar ve helikopterlere karşı en etkili şekilde hava savunması sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Gökdeniz Sistemi’nin yakın alanda asimetrik su üstü tehditlerine karşı da etkili olacağı ifade edildi.

Tam otonom şekilde görev icra edebilecek 

Aselsan tarafından geliştirilen 35 mm parçacıklı mühimmatı da kullanacak olan Gökdeniz Sistemi, operatör kontrolünde işletilebildiği gibi, görevini tam otomatik olarak da yerine getirebilecek. Öyle ki sistem; hedef tespit, teşhis, takip ve imhasını tam otonom olarak gerçekleştirebilecek. Gökdeniz Sistemi; 3 boyutlu arama radarı, atış kontrol radarı ve E/O algılayıcılar sayesinde gece ve kötü hava koşullarında da etkin bir şekilde kullanılabilecek.

Aselsan’dan aktarılan bilgiye göre, Gökdeniz Sistemi’nde Otomatik Şeritsiz Mühimmat Besleme Mekanizması mevcut. Böylece iki farklı tipte mühimmat sisteme yüklenebiliyor ve istenen mühimmat tipi seçilerek kullanılabiliyor. Bu sayede farklı hava tiplerine karşı en etkili mühimmat tipi seçilerek savunma görevinin başarılı bir şekilde icra edilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Aselsan, Gökdeniz Sistemi dahil olmak üzere 300’ü aşkın ürününü IDEF 2019 kapsamında sergiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8737 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, idef 2019 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim