Anlık Bildirim

Yeni nesil Xbox konsolu PlayStation 5'i geride bırakacak

PlayStation 5 için geçtiğimiz hafta ortaya çıkan donanım detayları epey etkileyiciydi. Ancak sektörde konuşulanlara göre Microsoft çıtayı biraz daha yukarıya çıkarmayı planlıyor.
Sony ve Microsoft'un yakın bir dönemde tanıtmaya hazırlandığı yeni nesil konsollar bildiğiniz gibi şu sıralar oyun dünyasının en çok konuşulan konularından birisi haline geldi. Sony'den Mark Cerny, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada PlayStation 5 ile ilgili bazı donanım bilgilerini resmen onaylamış ve oyunseverleri heyecanlandırmıştı. Ancak sektörde konuşulan bazı söylentiler yeni Xbox konsolunun PlayStation 5'i donanım anlamında geride bırakacağını söylüyor.

Konuyla ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yapan Seasoned Gaming kurucusu Ainsley Bowden,"Sektörden bazı isimler, Xbox 'Anaconda' konsolunun PlayStation 5'ten daha gelişmiş bir donanım sunacağı yönündeki söylentileri şu anda onayladı." ifadelerini kullandı.



Microsoft bildiğiniz gibi yeni nesil için iki farklı Xbox konsolu üzerinde çalışıyor. Bu iki konsol şu anda "Anaconda" ve "Lockhart" kod adlarıyla anılıyor. Lockhart'ın görece düşük bir donanıma sahip olacağı ve herhangi bir disk sürücüsü barındırmayacağı belirtilmişti. Dolayısıyla fiyatı da uygun olacak. Anaconda kod adıyla anılan konsol ise tam anlamıyla bir 'donanım canavarı' olacak ve bir disk sürücüsüyle gelecek.

Sony PlayStation'ın mimari lideri olan Mark Cerny, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada PlayStation 5'in 8K çözünürlük desteği, SSD depolama, ışın izleme teknolojisi ve geriye uyumluluk gibi özellikler sunacağını söylemişti. PlayStation 5, 7 nm Zen 2 mimarisini temel alan sekiz çekirdekli AMD Ryzen işlemci ve Radeon Navi grafik kartıyla gelecek. Konsolun 8-10 TFLOPs civarında bir performans sunması bekleniyor.

Şu anki söylentilere göre Xbox Anaconda'nın donanımı:

Xbox Anaconda - 499 dolar


CPU: Özelleştirilmiş AMD Zen 2 CPU 8 Çekirdek/16 İzlek ( 7nm)
GPU: Özelleştirilmiş 7nm Radeon Navi GPU (12 TFLOPs performans)
Hafıza: 16GB GDDR6
Depolama: 1TB NVMe SSD @ 1GB/s+ bandwidth
API: DirectX Raytracing + MS AI 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14816 kez okundu.
41 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, xbox ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim