Anlık Bildirim

Yeni nesil Xbox duyuruldu: 8K grafikler, 120fps desteği, SSD depolama ve ışın izleme

Microsoft, E3 2019'da yeni nesil Xbox konsoluyla ilgili ilk detayları verdi. Project Scarlett kod adıyla anılan yeni konsolun çıkış tarihi ve detayları haberimizde.
Microsoft'un uzun bir süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil Xbox konsolu nihayet bugün resmen ortaya çıktı. E3 2019 sunumunda yeni konsolla ilgili bir tanıtım gerçekleştiren Microsoft, konsolun çıkış tarihini ve bazı detaylarını açıkladı. İşte Xbox Project Scarlett'in tanıtım videosu:


Şu an için Project Scarlett kod adıyla anılan yeni nesil Xbox konsolu; 8K grafik desteği, SSD depolama, ışın izleme teknolojisi ve 120fps'ye kadar yenileme hızı desteği sunacak. Çıkış tarihi ise 2020'nin tatil dönemi olarak belirtildi. Yani Aralık 2020'de yeni nesil Xbox konsolu resmen piyasaya sürülecek.

Microsoft konsolun donanım detaylarıyla ilgili de bazı açıklamalar yaptı. Project Scarlett, AMD tarafından hazırlanmış Zen 2 tabanlı özel bir CPU ve Navi RDNA GPU ile gelecek. Microsoft'un ifadelerine göre Project Scarlett, Xbox One X'den tam dört kat daha güçlü olacak.

Tanıtım videosunun önemli bir kısmında SSD depolama çözümüne dikkat çekildiğini görüyoruz. Bildiğiniz gibi Xbox One ve PS4'ün en büyük problemlerinden birisi bazı oyunlarda ciddi anlamda can sıkan yükleme süreleriydi. Yeni nesil konsollar ise buna nihayet bir çözüm getiriyor. Sony de bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda PlayStation 5'in SSD depolamaya sahip olacağını açıklamıştı.

Microsoft'un bugünkü sunumu Project Scorpio tanıtımına benziyordu. Project Scarlett'in görünüşü ve resmi ismi hakkında şu an için herhangi bir fikrimiz yok. Önümüzdeki dönemlerde bu konularda da açıklamalar yapılacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16481 kez okundu.
29 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, xbox ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim