Anlık Bildirim

Yeni nesil Nvidia GeForce ekran kartlarında beklenen özellikler

Nvidia Turing mimarisini temel alması beklenen GeForce GTX 1100 ekran kartı serisi teknik detaylar açısından da etkileyici. Yeni ekran kartları önemli yeniliklerle geliyor.

Nvidia’nın yaz sonlarında piyasaya sürmesini beklediğimiz Turing mimarisine sahip yeni GeForce GTX 1100 ekran kartı serisi ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Ana hatların yanında önemli detaylar da gün yüzüne çıktı.

Nvidia Turing neler sunuyor?

Henüz net olarak GeForce GTX 1100 serisinin temel alacağı mimari bilinmiyor. Bazı kaynaklar iyileştirilmiş bir Pascal mimarisini 12nm sürecinde görebileceğimizi belirtiyor. Bazı kaynaklar ise Volta mimarisinin Tensor çekirdekleri atılmış ve GDDR6 ile donatılmış sürümü olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte Volta mimarisine yönelik tahminler daha fazla.

Mimarinin dışında Nvidia yöneticilerinin yaptıkları açıklamalarla yeni ekran kartlarının bazı katma değerli özellikleri de netleşmeye başladı. Bunlardan ilki görüntü çıkışı hakkında. Yöneticilerin yeni bir görüntü aktarım standardı olacağından yola çıkan kaynaklar HDMI 2.1 standardının kullanılacağını belirtiyor.

HDMI 2.1 henüz tamamlandığı için piyasada uyumlu bir ürün bulmak zor. Nvidia’nın bu anlamda bir ilke imza atacağı tahmin ediliyor. HDMI 2.1 ile birlikte Dynamic HDR, değişken tazeleme oranları ve 4K 50/60 Hz ile 10K 100/120 Hz arasında değişen çözünürlükler olacağı ifade ediliyor.

Diğer taraftan Volta ile birlikte Nvidia RTX gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisinin sunulacağı daha önce açıklanmıştı. Nvidia RTX etkileyici gerçekçilikte mekan aydınlatma ve gölgeleme efektlerinin kullanılmasını sağlıyor. Yıl içerisinde ilk oyunların piyasada olması bekleniyor. Volta mimarili ekran kartları da bundan en iyi şekilde faydalanacak.

Son olarak her nesilde Nvidia’nın geliştirdiği saat frekans algoritması Pascal mimarisinde 2GHz ötesine geçmeyi başarmıştı. Bu mimaride üçüncü nesil GPU Boost algoritması kullanılıyor. Üretim sürecinin de katkısıyla algoritma daha iyi sonuçlar verecek. Nvidia’nın dördüncü nesil GPU Boost algoritmasına geçiş yapacağı veya tamamen yeni bir algoritma duyuracağı tahmin ediliyor.

GDDR6 bellek teknolojisi ile daha iyi bant genişliğine ulaşacak yeni ekran kartlarının önceki nesle göre yüzde 25-30 civarında performans artışı sunması bekleniyor. Bu yıl AMD tarafından ciddi bir rekabet görmeyen Nvidia, GTX 1180 ekran kartını 700$ seviyesinde tutabilir. GTX 1170 ise 400$ civarında seyredebilir. Şimdilik tahminler bu yönde. Ekran kartları en erken Ağustos ayında karşımıza çıkacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16279 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia rtx ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim