Anlık Bildirim

Yeni nesil Galaxy Watch ekrana gömülü parmak izi sensörü ile gelebilir

Galaxy S10'da ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına yer vermesi beklenen Samsung bu teknolojiyi yeni nesil akıllı saatlerine taşıyacak. Şirket bu düşüncesiyle ilgili patent başvurusunda bulundu bile.
Samsung, 2019 başlarında piyasaya süreceği Galaxy S10'da ekrana gömülü parmak izi sensörüne yer verecek. Ancak görünüşe bakılırsa şirket bu teknolojiyi diğer cihazlarına da getirme peşinde. Kısa süre önce ortaya çıkan bir patent, Samsung'un parmak izi sensörünü gelecekteki akıllı saatlerinin ekranına entegre etmeyi planladığını ortaya koydu.
Telefonlardakine benzer şekilde çalışacak bu özellik sayesinde kullanıcılar parmaklarını ekran üzerinden okutarak akıllı saatlerinin kilidini açabilecekler. Patente göre Samsung, "Force Touch" olarak tanımladığı bir teknoloji kullanmak istiyor. Bu da kullanıcıların cihazlarının kilidini açmak için ekrana daha kuvvetli basmaları gerekeceği anlamına geliyor.

Samsung detay da verdi

Güney Koreli şirket bu yaklaşımın seri üretim aşamasına gelmesi durumunda kullanılabilecek ekran ile ilgili daha fazla teknik detay sağlayarak; kapasitif, rezistif, kızılötesi ve ultrasonik sensörlerin hepsinin desteklendiğini belirtti. Samsung'un Galaxy S10'da ultrasonik sensör kullanması bekleniyor ancak bu konuda çelişkili raporlar var.
Bazı kaynaklar parmak izi sensörünün sadece üst modellerde ekrana gömüleceğini öne sürerken, bazıları da bu özelliğin tüm Galaxy S10 serisinde sunulacağını iddia ediyor. Amiral gemisi telefon 2019'un ilk aylarında tanıtılacak. Ekrana entegre parmak izi sensörü yeni nesil Galaxy Watch'da karşımıza çıkabilir. Ancak bu teknolojinin seri üretime hazır olduğuna dair herhangi bir resmi bilginin olmadığını da unutmamak gerekir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6263 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı saat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim