Anlık Bildirim

Yeni nesil Core X işlemciler daha erken bir dönemde gelecek

Computex 2019 fuarında Intel’in yeni nesil Core X serisini tanıttığına şahit olabiliriz. Mevcut neslin üzerinden henüz 1 yıl bile geçmeden tanıtılacak yeni nesil muhtemelen daha çok çekirdek sunacak

Intel’in performans odaklı üst seviye bilgisayar sistemlerine yönelik olarak Threadripper serisine karşı başlattığı Core X ailesi büyümeye devam ediyor. Yeni nesil Core X serisi daha erken bir dönemde tanıtılacak.

Hızlı hamleler

Skylake-X Refresh mimarisinin elden geçirilmiş hali olan ve dokuzuncu nesil Core ailesine dahil olan mevcut Core X işlemciler sonbahar döneminde piyasaya çıkmıştı. Bu işlemciler sadece 3 çeyrek dönem yeni olarak kalacak.

Gigabyte yol haritasından sızdırılan bilgilere göre Intel’in yeni nesil Core X serisi Glacier Falls kod adını taşıyor. Basin Falls Refresh işlemcilerin yerini alacak olan Glacier Falls işlemciler için Computex 2019 fuarında bir tanıtım bekleniyor.

14nm üretim sürecini devam ettirecek Glacier Falls işlemciler neler sunacak bilinmiyor ancak Cascade Lake mimarisinden hatırlayacağımız üzere çekirdek sayısında artış görebiliriz. Zira aynı dönemde veya hemen sonrasında 64 çekirdeğe kadar ölçeklendirme beklenen Zen 2 tabanlı Threadripper işlemciler piyasada olacak. Intel mimari konferansında bununla ilgili bilgiler gelebilir.

Diğer taraftan sızıntılar arasında B365 Express ve H310C Express adıyla iki yeni ana akım masaüstü çipset izlerine de rastlanmış. Bunlarla ilgili de teknik detaylar yok ancak tahminler daha güçlü işlemci VRM isteyen 6 ve 8 çekirdekli işlemciler için olabileceği yönünde. Önümüzdeki dönemde Intel’in daha detaylı bilgiler vereceği düşünülüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9705 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel glacier falls ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim