Anlık Bildirim
 
AMD son zamanlarda konsol kanadından bir hayli gelir elde ediyor. Üreticilere yarı özelleştirilmiş çözümler sunan firma bu sayede bir dönemler PCtarafındaki başarısız gidişatını bir nebze olsun dengeleyebilmişti.

Konsolda Zen 2 

Benchmark testinde açığa çıkan yonga Flute kod adına sahip ve 8 Zen 2 çekirdeğini barındırıyor. SMT desteğine de sahip çözüm böylelikle toplamda 16 izlekli yapısıyla 1.6 GHz’den 3.2 GHz’e kadar uzanan bir aralıkta görev yapıyor. Çalışma frekanslarının güç tüketimi kaygısıyla düşük tutulduğu düşünülen SoC yine de Jaguar modeline göre en az 2 kat daha hızlı olması bekleniyor.
GPU olarak Navi 10LITE birimi rapor edilen SoC’un buradan yola çıkacak olursak mevcut Navi GPU’larının işlem ünitelerinden bazılarının kapatılmış hali olacağını söyleyebiliriz. Bunun güç tüketimi ve ısı üretimi konusunda katkısı olacağı gibi AMD’nin elindeki hatalı yongaları bu şekilde değerlendirebilmesi gibi bir seçenek de düşünülebilir.

16 GB bellek kapasitesi 

16 GB kapasiteli belleklerinse hangi standartta olduğu bilinmiyor ancak GDDR6 iddiaları mevcut. Burada yine hali hazırdaki CPU-GPU ortak kullanımı söz konusu olacağı tahmin ediliyor. Bu kadar detaydan sonra asıl önemli kısımsa yonganın hangi konsolda yer alacağı.
AMD Flute’un Microsoft’un bir süredir ufak tanıtımlarla konsol dünyasını heyecanlandırdığı Project Scarlett’te kullanılacağı söyleniyor. Ayrıca Project Scarlett’te 1 TB NVMe SSD’nin kullanılacağını da ekleyelim.
 
Bu sayede hem sanal bellek işlemlerinde hem de yüklenme ekranlarında hızlanma yaşanacaktır. Diğer taraftan 120 FPS ve 8K oyun deneyimi gibi önemli yenilikler de sunacak yeni konsolun nasıl bir performans sunacağı merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5426 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim