Anlık Bildirim

Yeni Intel Core X işlemciler detaylanıyor

AMD’nin Threadripper işlemcilerinden bir dolar başına daha fazla görece performans sunduğu ifade edilen yeni Intel Core X işlemciler 10 çekirdekten başlayacak.

Intel’in üst seviye bilgisayar sistemleri ve iş istasyonları için bir süredir piyasada olan Core X serisi bu yıl güncellenecek. Ortaya çıkan sunum ve benchmark sızıntıları Cascade Lake-X tabanlı yeni işlemcileri açık etti.

Yeni Cascade Lake-X işlemciler neler sunacak?

Bugüne kadar sızdırılan bilgilere göre ilk etapta Intel Core X serisi Core i9-10900X işlemcisi ile başlıyor. Core i9-10920X, Core i9-10940X ve Core i9-10980XE şeklinde yukarı doğru çıkıyor. Buna başka hangi modeller eklenecek şimdilik bilinmiyor.

Core i9-10900X işlemcisinin 10 çekirdekli ve 20 izlek birimli olduğu ifade ediliyor. Her çekirdek için Seviye 1 ön bellek 32KB iken Seviye 2 ön bellek 1MB. Seviye 3 ön bellek ise 19.3MB olarak belirlenmiş. 3.46GHz hız ile bu işlemci Core i9-9900X işlemcisinden bir miktar daha yukarıda kalıyor.

4 kanal DDR4 bellek ara yüzü olan seride 10 çekirdeğin en düşük ölçek olacağı belirtiliyor. Yapay zeka konusunda da iyileştirilen yeni seride DLBoost, çoklu matrisler için zar üzerinde sabit fonksiyon donanım desteği gibi özellikler olacak.

Intel’in bir dolar karşılığında görece performans testlerinde yeni Core X işlemcilerin 2.09 kat daha iyi olduğu görülüyor. AMD’nin ikinci nesil Threadripper işlemcilerinde ise 1.61 kat performans görülüyor. Bu da agresif bir fiyatlandırmaya işaret ediyor. Bununla birlikte yeni nesil Threadripper işlemciler muhtemelen Intel ile aynı seviyeye gelecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4921 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, core i9-10900x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim