Anlık Bildirim

Yeni iPhone'lar, telefonu görüntü çekmek için elinize aldığınızı algılayıp kamerayı açabilir

Apple'ın aldığı yeni bir patent yeni iPhone'lara ilginç bir özellik kazandırabilir. Patent bilgisine göre telefonunuzu elinize alma şeklinize göre yeni iPhone'ların kamerası otomatik açılabilecek.
Hemen hemen tüm akıllı telefonlarda olduğu gibi iPhone modellerinde de kameraya hızlıca erişmek için bir kısayol mevcut. Ancak bazı durumlarda anı yakalamak için kamerayı açmak birkaç saniyemizi alabiliyor ve bu durumda da yakalamak istediğimiz görüntü kaçmış oluyor. Ancak Apple bu olaya da el atmış durumda.

Patent, Perşembe günü yayınlandı

Ortaya çıkan yeni bir patent gelecek iPhone modellerinde, telefonu elinize alma şeklinize bağlı olarak kamera uygulamasının otomatik olarak açılacağını gösteriyor. Patent açıklamasında bu olayın nasıl gerçekleşeceğine açık bir şekilde yer verilmemiş ancak telefonun fotoğraf çekecek yüksekliğe getirilmesi durumunda kameranın açılacağı düşünülüyor.
Apple'ın patentinde bu teknoloji için ivmeölçer ve yakınlık sensörü gibi teknolojilerden faydalanacağı belirtilmiş. Ancak bazı durumlarda kamerayı dikey yerine yatay tutarak da görüntü almak isteyebiliriz. Bu durumun nasıl tespit edileceği ise şimdilik açık bir şekilde ortaya konulmuş değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4685 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sensör, kamera ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim