Anlık Bildirim

Yeni iPad Pro modelleri duyuruldu: İşte özellikler ve fiyatlar

Merakla beklenen yeni iPad Pro modelleri duyuruldu. Çok daha güçlü bir hale gelen yeni modeller ayrıca tasarım tarafında da dikkat çekici yeniliklere sahip. Detaylar haberimizde.

Geçen ay yeni iPhone modellerinin tanıtımını yapan Apple bugün de daha geniş bir etkinlikle yeni iPad Pro modellerini duyurdu. Tasarım tarafında değişiklikler olan yeni iPad Pro artık en güçlü iPad modelleri ünvanına da sahip.

Yeni iPad Pro özellikleri ve fiyatı

Her yıl olduğu gibi iPad Pro modelleri A serisi işlemcilerin bir tık daha iyi versiyonuyla donatılıyor. Yeni iPad Pro serisinde de Apple A12X Bionic yonga setini görüyoruz. Daha güçlü 4 adet Vortex çekirdeği ve 4 adet verimlilik odaklı Tempest çekirdeği performansı üst seviyeye taşıyor.

Apple yine kendi tasarladığını iddia ettiği 7 çekirdekli bir grafik birimine yer vermiş ancak kaynaklar Imagination patentlerini temel aldığını belirtiyor. Yeni grafik biriminin performansı Xbox One S ile aynı seviyede olacak. Yonga seti 5 TOPS seviyesine kadar çıkabiliyor. 

Tasarım tarafında önemli bir değişiklik var zira iddia edildiği gibi ekran çerçeveleri artık biraz daha ince ve Home tuşu kaldırılmış. Biyometrik kontrol TrueDepth kamera ve Face ID yüz tanıma sistemi ile yapılacak. TrueDepth kamera sistemi çentiğe bağlı kalmadığı için uzun kenarın birisine yayılmış durumda. 

Yeni tasarımda tüm çerçeveler hemen hemen eşit kalınlığa sahip. Böylece önceki nesillere göre çok daha kompakt bir yapı elde edilmiş. Ayrıca Apple Pencil yan kısma manyetik olarak tutturulabiliyor. 

Yeni iPad Pro modelleri duyuruldu: İşte özellikler ve fiyatlar Tam Boyutta Gör
 

4 adet hoparlör daha kaliteli ses verirken diğer bir önemli değişiklik de USB Tip-C girişi oluyor. Yıllarca kendisine has bağlantı girişlerini iOS cihazlarında kullanan Apple ilk kez ortak bir standarda geçmiş oldu. USB Tip-C sayesinde örneğin 4K ekranlara görüntü aktarabilmek veya farklı aksesuarlar kullanmak daha kolay hale geliyor. Zaten donanımını masaüstü sistemleri ile bir tutan Apple’ın bağlantı tarafında da esnek olması bekleniyordu. Özellikle profesyoneller için USB Tip-C standardı önem arz ediyor.

Versiyonlar ve fiyatlar

Bu yıl 10.5 inçlik modelin iptal edildiğini görüyoruz. Yerine 11 inçlik yeni bir model gelmiş. Boyutları ise ince çerçeveler sayesinde daha küçük. Böylece 12.9 inçlik ve 11 inçlik şeklinde iki iPad Pro modeli karşımıza çıkıyor. Depolama tarafında 64GB-256GB-512GB-1TB seçenekleri mevcut. 11 inçlik model 5899TL başlangıç fiyatına sahip. 12.9 inçlik model ise 7399TL'den başlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11460 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ipad pro 12.9, apple 30 october ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim