Anlık Bildirim

Yeni geliştirilen akıllı kontak lens kan şekeri ölçümünde oldukça iddialı

Şu ana dek kan şekeri düzeyinin takibini sağlayan bir çok lens geliştirildi. Yeni geliştirilen çözümse hastanın komforu açısından ve kullanılabilirliği ile dikkat çekiyor.
Yeni geliştirilen akıllı kontak lens kan şekeri ölçümünde oldukça iddialı
 
Günümüzde diyabet hastaları kan şekeri değerlerini takip etmek için gün içerisinde sık sık invaziv işleme başvurmakta. Hastalar için bir hayli zor olan bu duruma bilim dünyası uzun bir süredir daha acısız çareler üretmek için çabalamakta.

Bu amaçla şu ana dek göz yaşı üzerinden ölçüm yapabilen bir çok kontak lens geliştirildi buna karşın halihazırdaki çözümler hastanın yaşam kalitesini etkilediği için pek tercih sebebi olmadı. Son geliştirilen çözüm bu açıdan heyecan verici özelliklere sahip.

Koreli bilim adamlarından oluşan bir ekip ölçüm cihazının bireyde irritasyona sebep olmaması için bir hayli büyük çaba sarfetmiş ve sonunda esneklik kabiliyeti yüksek olmasının yanısıra görüşü de etkilemeyen bir kontak lens elde etmiş. Geliştirilen prototip led, sensör, anten ve ufak bir devreden oluşuyor ki bu bileşenler arasındaki iletken madde oldukça elastik bir yapıya sahip.
Yeni kontak lens içerisinde bulunan led kan glukoz değeri normal aralıkta bulunduğu sürece açık duruyor ve ne zaman ki aralığın dışında bir değer ölçülürse led kapanıyor. Ayrıca araştırmacıların sensörün ölçtüğü değerleri hastanın akıllı cihazından daha hassas bir şekilde gözlemleyebileceği bir sistem geliştirme düşüncesi olduğu da gelen diğer bilgiler arasında.

5 saatlik kullanım ömrü

Lensin çalışmak için kullandığı enerji ise maksimum 9 mm uzağa yerleştirilebilen güç kaynağından nanofiber yapıdaki esnek metal üzerinden aktarılıyor. Ekibin aktardıklarına göre cihaz bu şekilde 5 saatlik bir kullanım ömrü sunuyor.

Son olarak yeni lensin 5 yıl içerisinde satışa sunulması beklenirken, araştırmacılara göre çözüm sürekli ilaç kullanmak durumunda olan hastalar için ilaç alımını kolaylaştıracak bir yöntem olarak da karşımıza çıkabilir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim