Anlık Bildirim

Yeni MacBook Pro kötü bir ısı yönetimine sahip

Henüz piyasaya çıkan yeni MacBook Pro modellerinde hayal kırıklığı oluştu. Intel Core i9 işlemci tam yük altında yeterince soğutulamıyor ve performans düşüyor.

Fiyatı 40 bin TL seviyesine kadar çıkan yeni MacBook Pro modelleri geçen haftanın en çok konuşulan konuları arasındaydı. Sekizinci nesil işlemcilerle güçlendirilen yeni modeller ne yazık ki aşırı ısınmaya bağlı performans düşüşü yaşıyor.

Can sıkıcı ısınma

YouTube üzerinde yapılan ilk testlerde çarpan kilidi açık Core i9 işlemcisinin yüzde 100 yük altındayken soğutma sistemi tarafından tam olarak kontrol edilemediği ve aşırı ısınmaya sebep olduğu belirtiliyor. Bunun sonucunda da performans düşüşü başlıyor.

Yeni MacBook Pro’da enerji yönetimi o kadar kötü ki geçen yılın Core i7 işlemcili MacBook Pro modelinden zaman zaman geride kalıyor. Örneğin Adobe Premier Pro uygulamasında video işlenirken yeni MacBook Pro 39 dakikada, 2017 model MacBook Pro ise 35 dakikada tamamlamış.

Yeni MacBook Pro modelindeki aşırı ısınma sorunu hayal kırıklığı yaratabilir. Testi yapanlar Core i9 işlemcisinin potansiyelinin böyle bir soğutma sistemi ile MacBook Pro içerisinde heba edildiğini düşünüyor. Muhtemelen Apple yakın zamanda bir güncelleme yayınlayarak ya enerji yönetim yongasına optimizasyon yapacak ya da işlemcinin turbo hızlarını düşürecektir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6841 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
macbook pro, core i9 ve
2 etiket daha macbook pro throttle Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim