Anlık Bildirim

Yap-işlet-devret modeli ile İstanbul’a 600 km metro hattı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbullulara 600 kilometre uzunluğunda yeni metro hattının yapılacağının müjdesini verdi. İhalelerde yap-kirala-devret modeli uygulanacak.

Yap-işlet-devret modeli ile İstanbul’a 600 km metro hattı müjdesi Tam Boyutta Gör

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Demirören Medya Grubu’na yaptığı açıklamayla İstanbullulara yeni metro hattının müjdesini verdi. Yap-kirala-devret modeli ile İstanbul’a 600 kilometre uzunluğunda yeni metro hattı yapılacak.

Metroda ilk defa yap-kirala-devret modeli uygulanacak. Şehir hastaneleri, 3. havalimanı ve yeni köprü projelerinde yap-kirala-devret modeli uygulandı.

Bu model ile yapılan kamu ihalelerde, kazanan firma söz konusu kamu ürünün inşaatını üstlenirken kiracı olduğu sene boyunca tüm hizmeti tek başına yürütüyor. Kiracı olduğu sene boyunca elde edilen gelirin tamamı veya bir bölümü, ihaleyi kazanan firmaya veriliyor. Yap-işlet-devret modeli ile yapılan kamu binalarının pek çoğunda belirli sayıda müşteri garantisi veriliyor. Bu sayının altında kalınması durumunda devletin kasasından, ihaleyi kazanan firmaya ödeme yapılıyor. Kira süresi bittikten sonra, ihaleyi kazanan firmanın kullanım süresi bitiyor ve tamamen devlete devrediliyor.

Yeni metro hatlarının nereye yapılacağı ve ne zaman yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Uysal, 600 km uzunluğunda metro hattı yapılacağı ve bu metro hatlarında yap-kirala-devret modeli uygulanacağını söyledi ve konuyla ilgili başka açıklamada bulunmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13614 kez okundu.
91 kişi, toplam 100 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
istanbul, metro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim