Anlık Bildirim

Yapay zekadan güç alan LG V30S ThinQ ve V30S+ ThinQ resmen tanıtıldı

Güney Koreli teknoloji devi LG, Mobil Dünya Kongresi öncesinde gelişmiş yapay zeka özellikleriyle donatılmış LG V30S ThinQ ve V30S+ ThinQ telefonlarını duyurdu. Öğrenmek istediğiniz her şey burada...
LG, Mobil Dünya Kongresi'nin hemen öncesinde V30 akıllı telefonunun yenilenmiş bir sürümünü duyurdu. LG V30S ThinQ olarak adlandırılan yeni telefon gelişmiş yapay zeka özellikleri ve yükseltilmiş RAM kapasiteyle öne çıkıyor. Şirketin belirttiğine göre V30S ThinQ modeli de tıpkı V30 gibi V30S ThinQ ve V30S+ ThinQ olmak üzere iki farklı varyant olarak sunulacak.
İkili arasındaki tek fark dahili depolama miktarı. V30S ThinQ varyantı 128 GB dahili depolama alanıyla gelirken Plus modeli  256 GB kapasiteye sahip. Her iki cihazın da V30'dan 2 GB fazla olmak üzere 6 GB RAM'le donatıldıklarını belirtelim.

Yapay zeka entegrasyonu

LG, Mobil Dünya Kongresi'ne G6'nın halefi gibi Samsung Galaxy S9'la kapışabilecek bir telefon getirmeyeceği için şirket tüketicilerin aklını çelmek adına V30S ThinQ'daki yapay zeka entegrasyonunu ön plana çıkarmış durumda. Peki bahsi geçen bu AI özellikleri neler getiriyor?
LG'nin yeni akıllı telefonunda Vision AI ve Voice AI olmak üzere iki yapay zeka bileşeni var. Vision AI, adından da anlaşılacağı üzere V30S ThinQ'nun kamerası ile çalışıyor. Kullanıcıların fotoğraf deneyimini arttıran bu yapay zeka bileşeni AI CAM, QLens ve Bright Mode olmak üzere üç kilit özelliğe sahip. Kısaca bahsedecek olursak:
AI CAM: Bu özellik sahne analizi yaparak portre, yemek, evcil hayvan, manzara, şehir, çiçek, gün doğumu ve gün batımı olmak üzere önceden yüklenmiş sekiz çekim modundan birini önerebiliyor.
QLens: Bir çeşit alışveriş asistanı olan QLens, kameraya gösterilen ürünü internet üzerinden en düşük fiyata nereden satın alabileceğinizi söyleyecek. Ayrıca benzer ürünleri nereden alabileceğiniz konusunda da sizi bilgilendireceğini ekleyelim.
Parlaklık Modu: V30S ThinQ'nun kamerasına entegre edilmiş bu özellik dört bitişik pikseli birleştirerek tek piksele dönüştürüp ışık hassasiyetini arttırabiliyor. Böylelikle düşük ışık koşullarında bile daha aydınlık görüntüler elde edebiliyorsunuz. Tek dezavantajı, daha düşük çözünürlükte bir fotoğraf ortaya çıkması.

LG V30S ThinQ fiyatı ve çıkış tarihi

Yeni akıllı telefondaki Voice AI teknolojisi ise kullanıcıların sesli komutlar kullanarak uygulama çalıştırabilmesini ve telefonun ayarlarını yapabilmesini sağlıyor. Yani belirli bir seçeneği aramak için artık ayarlarla uğraşmanıza gerek kalmayacak. Ayrıca Google Assistant ile birlikte çalışabildiğini de belirtelim.
LG, yeni V30S ThinQ ve V30S+ ThinQ modellerinin mavi ve platin gri renk seçenekleriyle ilk olarak kendi anavatanı Güney Kore'den başlamak üzere Mart ayında satışa sunulacağını söyledi. Akıllı telefonların fiyat etiketi ise henüz bilinmiyor.

LG V30S ThinQ Tüm Özellikleri

- Sekiz çekirdekli CPU içeren Qualcomm Snapdragon 835 yonga seti
- 2880 x 1440p çözünürlüklü 6.0 inç OLED FullVision ekran
- 6 GB RAM, 128 GB depolama (V30S+ ThinQ'da 256 GB), microSD kart yuvası (2 TB'a kadar)
- 16 MP F1.6 ve 13MP Geniş Açı F1.9 lensli çift arka kamera
- F2.2 diyaframlı 5 MP Geniş Açı selfie kamerası
- Qualcomm Quick Charge 3.0 ve Kablosuz Şarj özellikli 3.300mAh pil
- Android 8.0 Oreo
- Boyut: 151.7 mm x 75.4 mm x 7.3 mm; Ağırlık: 158 gram
- 4G LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 BLE, NFC, USB Tip-C 2.0 (3.1 uyumlu)
- IP68 Suya ve Toza Dayanıklı / MIL-STD 810G Uyumlu
- 32-bit Hi-Fi Quad DAC, HDR10, Parmak İzi Tarayıcısı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6320 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Yapay Zeka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim