Anlık Bildirim

Yapay zekâ savaşı kızışıyor: Intel Nervana nöral ağ işlemcisi

Firmaların yapay zekâ teknolojilerine yatırımları artarak devam ediyor. Intel’in çok iddialı olduğu Nervana nöral ağ işlemcisi önümüzdeki dönemde kullanıma sunulacak.

Günlük hayatta daha fazla rol oynayacağı artık su götürmez bir gerçek olan yapay zekâ teknolojilerine inanılmaz yatırımlar yapılıyor. Bunun sonucunda da sıkı bir rekabet başlamış durumda.

Intel Nervana neler sunuyor?

Uzun süredir yapay zekâ konusunda yatırımlar yapan Intel, rekabette çok önemli bir konuma geçecek Nervana adındaki nöral ağ işlemcisini geliştiriyor. Firma işlemcinin geldiği son noktayı gözler önüne serdi.

İnsan beyninin çalışma şeklini taklit ederek öğrenme işlemlerini geliştiren nöral ağ tabanlı makine öğrenme teknolojileri, işe yarar veriler üretebilmek için muazzam miktarda bellek ve operasyon performansı gerektiriyor. Bu noktada enerji verimliliği de çok büyük önem taşıyor.

Nervana platformu bu noktalar göz önüne alınarak tasarlandı. 32GB HBM2 bellek ile desteklenen Nervana işlemcisi 1TB/s bant genişliğini yakalayabiliyor. Intel bunun için harici bellek desteği de sunmuş. 2MB boyutunda olan ve toplamda 30MB’a çıkan 15 bellek modülü, harici belleklerden verileri alarak yerleşik belleğe aktarabiliyor. Böylece veriler işlenirken bant genişliğinden tasarruf yapılabiliyor.

Nervana nöral ağ işlemcisi halen geliştirme aşamasında. Firma daha yenilikçi teknolojilerle işlemciyi en iyi hale getireceğini açıkladı. Bu bakımdan henüz ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim