Anlık Bildirim

Yalteksan, Tübitak desteğiyle dünyanın en hafif katı maddesi grafen aerojeli üretti

Yalteksan'ın, TÜBİTAK desteği ile dünyanın en hafif katı maddesi grafen aeojelin üretimini gerçekleştirmesi ile dünyada bu maddenin üretimi gerçekleştirebilen 4.ülke olduk. Detaylar haberimizde.
Yalteksan, savunma sanayi başta olmak üzere, pek çok farklı alanda alışılagelmişin dışında projelere imza atan, nano-teknolojiyi etkin kullanan yenilikçi bir firmadır.  2003 senesinden itibaren Ar-Ge faaliyetlerine devam eden Yalteksan, 2011’den itibaren ticari ürün dönüşümünü tamamlanmış nano-teknolojik ürünlerini özel projeler sunmaktadır.
Yalteksan, geçtiğimiz günlerde dünyanın en hafif katı maddesi olarak bilinen grafen aerojeli üretti. -200 derecelik soğuğa ve 1200 derecelik sıcağa dayanıklı olan maddenin üretimi bu zamana kadar yalnızca Almanya, ABD ve Güney Kore tarafından gerçekleştiriliyordu. Böylelikle dünya üzerinde grafen aerojel üretimi gerçekleştirmeye başlayan 4.ülke olduk.
Aerojel, bir jelin içerisindeki sıvı bileşenin nano-teknoloji kullanılarak hava ile değiştirilmesi ile elde edilen katı maddelerdir. Uçaklardan, zırhlı araçlara ,yapılardan savunma sanayisine ve yalıtıma kadar pek çok kullanım alanına sahip olan grafen aerojel, ülkemizde ilk olarak  TUSAŞ'ın üzerinde çalıştığı HÜRKUŞ isimli jet motorlu eğitim uçağının iklimlendirme sistemlerinde kullanılacak.
Yalteksan, Tübitak desteğiyle dünyanın en hafif katı maddesi grafen aerojeli üretti
 
Yalteksan Ticaret Müdürü Hasan Ekiz konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; "Aerojeli, bina yalıtımları için de kullanacağız. Bütün Avrupa, yavaş yavaş straforu yasaklıyor. Almanya’da iki eyalet Hamburg ve Köln’le birlikte Stuttgart belediyeleri 2019 yılından itibaren binalarda strafor kaplamayı yasaklıyor. Tasarruf boyutuna baktığımızda da straforla yapmış olduğunuz enerji tasarrufu yüzde 33’ü geçmiyor. Aerojel kaplamayla izolasyon yaptığımızda yüzde 68 enerji tasarrufu elde ediyoruz. Alman firmanın ABD’deki muadilinin yıllık cirosu 2.2 milyar dolar. Seri üretime geçtiğimizde bu ürün, Türkiye için ciddi bir ihracat kalemi olacak. Şu an için tesisimiz günlük 500 kilo kapasiteli, ancak yakın zamanda 2 tona çıkartacağız."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6751 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yalteksan, tübitak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim