Anlık Bildirim

Windows Update hizmetindeki sorun giderildi

Son günlerde bazı kullanıcılar Windows Update ile ilgili sorunlar yaşamaya başlamıştı. İşletim sistemi güncellemelerini kontrol edereken ve indirmeye çalışırken yaşanan hata giderildi.
Hafta başında Windows Update hizmetini kesintiye uğratan bir sorun olduğu ve kullanıcıların güncellemeleri kontrol edemediklerine dair haberler çıkmıştı. Windows hizmetlerinde yaşanan bu kesinti dünya genelindeki birçok kullanıcıyı etkiledi.
Bazı kullanıcılar Cloudflare veya Google DNS'e geçiş yaparak sorunu çözdüklerini söyleseler de problemin neden kaynaklandığı konusunda hiçbir fikir yoktu. Yaşanan sıkıntının alternatif bir DNS sunucusuna geçiş yaparak çözülmesi belirli internet servis sağlayıcıların DNS yapılandırmasıyla ilgili bir sorun olabileceğini ortaya koydu.

Microsoft sorunu çözdü

Kullanıcılar ayrıca Microsoft Store'un da kesintiden etkilendiğini ve mağazadan uygulama indiremedikleri gibi güncelleme de yapamadıklarını bildirdiler. Yazılım devinin mühendislerinden biri sorunu kabul ederek düzeltmeye çalıştıklarını söylemişti. Öyle de oldu.
Microsoft nihayet sorunu giderdi. Artık Windows Update hizmeti sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Kullanıcılar güncellemeleri sorunsuz bir şekilde kontrol edebildikleri gibi indirebiliyorlar da. Dolayısı ile daha önce farklı DNS sunucularına geçiş yapan kullanıcılar önceki DNS ayarlarına geri dönebilirler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim