Anlık Bildirim

Windows 7 için teknik desteğin kesilmesine geri sayım rahatsız edici uyarılarla başladı

Ocak 2020 tarihinde 10 yıllık ömrünü dolduracak olan Windows 7 işletim sistemine teknik destek sona erecek. Microsoft şimdiden kullanıcıları uyarmaya başladı.

Microsoft’un en uzun süre hâkim işletim sistemi olarak kalan Windows 7 sürümü için yolun sonu yaklaşıyor. Windows 7 kullanıcılarına yönelik olarak Microsoft yine rahatsız edici uyarılar yapmaya başladı.

Uyarılar başladı

Windows 10 sürümünün piyasaya çıkacağı dönemlerde Windows 7, Windows 8 ve 8.1 kullanıcılarına sürekli uyarı mesajları gönderilmesi eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Microsoft gelen tepkiler üzerine uygulamadan vazgeçse de şimdi yeni bir uyarı politikası başladı.

Windows 7 işletim sisteminin teknik desteğinin 14 Ocak 2020 tarihinde sona erecek olması nedeniyle Microsoft yeni bir uyarı sistemine geçti. KB4493132 güncellemesi ile birlikte Windows 7 kullanıcıları Windows 10 sürümüne geçmeleri gerektiği uyarısını alıyor.

Microsoft bu kez biraz daha dikkatli davranmış ve uyarı penceresine mesajın bir daha gösterilmemesi seçeneğini eklemiş. Böylece bir kez tıkladıktan sonra uyarı mesajlarının arkası kesiliyor.

Ekim 2009 tarihinde piyasaya sürülen Windows 7 işletim sistemi halen önemli bir kesim tarafından kullanılıyor. Özellikle Windows 8 sürümlerinin başarısızlığı ve yeni ara yüzün kabul görmemesi nedeniyle başta kurumlar olmak üzere sayısız kullanıcı yükseltme yapmayı reddetti. Windows 10 ise eleştiri konularını gidererek Windows 7 sürümünü tahtından etmeyi başarmıştı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12318 kez okundu.
48 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, windows 7 end of support ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim