Anlık Bildirim

Windows 10 kullanım oranı %50’yi geçti

Yazılım devinin güncel işletim sistemi bazen kritik hatalara ev sahipliği yapsa da pazarda yayılmaya devam ediyor.
Microsoft’un güncelleme politikasında değişikliğe gittiği Windows 10, kullanıcılar tarafından güncellemeler nedeniyle sert eleştirilere maruz kalıyor. Buna karşın modern sürüm gün geçtikçe benimsenmeye devam ediyor.

Windows 10 kullanım oranı %50'yi geçti 

Net Applications’ın analizine göre Windows 10 dünya üzerindeki bilgisayarların %50’sinden fazlasında kurulu. Popüler işletim sistemini takip eden Windows 7 ise 2 yıl önceki %43.82’lik payından %30.34’e düşmüş durumda. Windows 8.1 ise çıktığı günden bu yana bir türlü kullanıcılar tarafından kabul göremedi.
Durum değişmemiş, %4.21’lik paya sahip sürümü yılların emektarı XP %1.57 ile takip ediyor. Açıkçası XP kurulu sistemlerin internete çıkma oranı modern sistemlere göre daha düşük olduğu düşünülecek olursa rakamlar normal. Zira bazı eski ama internete bağlı olmayan bilgisayarlar halen basit işlemler için kullanılıyor.
Windows 10 kullanım oranı %50’yi geçti Tam Boyutta Gör

Net Applications bu rakamları piyasadaki dağılımı daha doğru yansıttığını düşündüğü tarayıcılar üzerinden topluyor. Dolayısıyla diğer araştırmalarla farklılıkların ortaya çıkması normal.
Bununla birlikte görünüşe göre Windows’un yıllara direnen sürümü Windows 7, 2020 yılında güvenlik güncelleştirmelerinden mahrum kalacak olması nedeniyle kullanıcılar tarafından terkedilmeye başlanmış. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim