Anlık Bildirim

Windows 10 hesap makinesine, denklem çizebilme özelliği ekleniyor

Yazılım devi Microsoft'un Windows 10'da yer alan hesap makinesine yeni özellikler getireceği belirtiliyor. Şirket uygulamaya grafik özelliği ekleyerek, denklem çizilebilmesini sağlayacak.
Microsoft, Windows 10'daki Hesap Makinesi uygulaması için önemli bir yeni özellik üzerinde çalışıyor. Şirket uygulamayı bu ayın başlarında GitHub'da açık kaynaklı hale getirmişti ve şu ana kadar otuzdan fazla kişinin bu konuda katkıda bulunduğu ifade ediliyor.

Öğrencilerin cebir öğrenmesini kolaylaştıracak

Yeni bir rapora göre Microsoft, Hesap Makinesi uygulamasına bir grafik modu eklemek için çalışıyor. Bu özellik uygulama üzerinde matematik denklemlerinin çizilebilmesini sağlayacak. Fikir, şirkette mühendis olarak çalışan Dave Grochocki'den geldi ve bu yenilikle, özellikle öğrencilerin cebir öğrenmesinin kolaylaştırılması hedefleniyor.
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki öğrencilerin çoğunun cebir konusunda başarısız oldukları açıklanırken, gelişmiş matematik, bilim ve mühendislik konuları için cebirin çok önemli olduğu ifade ediliyor. Bu özellik şu anda geliştirilme aşamasında olduğundan, tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı konusunda henüz net bir tarih olmadığını da belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim