Anlık Bildirim

Windows 10'a emoji destekli modern bir "komut satırı" geliyor

Windows 10 işletim sistemine, birden fazla sekme ve emoji desteği ile güncellenen yeni bir komut satırı geleceği açıklandı. İşte Windows Terminal olarak adlandırılan aracın detayları.
Komut İstemi olarak da bilinen komut satırı, Windows işletim sistemlerinde yıllardır varlığını sürdürüyor. Yazılım devi, muhtemelen bu aracın arayüzü veya işleyişini yeterli bularak pek fazla değişikliğe gitmemişti. Ancak gelen haberlere göre komut satırı da modernliğe ayak uydurmaya hazırlanıyor.

Emoji ve sekme desteği

Microsoft'un gerçekleştirdiği Build 2019 geliştirici konferansında, Windows 10'a yakın bir zamanda Windows Terminal adlı bir araç ekleneceği açıklandı. Bu araç PowerShell ve Komut İstemi'nin işlevselliğini koruyarak modernleştirilmiş bir komut satırı olarak görev yapacak. Şirket klasik komut isteminin kaldırılmayacağını, Windows Terminal'in ise bu aracın modern bir alternatifi olacağını belirtiyor.
Windows Terminal, simge ve emoji desteğinin önünü açmanın yanı sıra önemli ölçüde daha hızlı metin gösterimi sağlayan GPU hızlandırmalı metin oluşturma özelliğine de sahip olacak. Bu sizin için yeterli görsel yetenek anlamına gelmiyorsa, yeni aracın, tema, renk, yazı tipi, arka plan bulanıklığı veya saydamlık özelleştirme seçenekleri de sunacağını belirtelim. Ayrıca tıplı internet tarayıcılarında olduğu gibi sekmelerle çalışma desteği de olacak. Modern komut satırının tam olarak hangi tarihte kullanıma sunulacağı ise henüz açıklanmış değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim