Anlık Bildirim

Windows 10, Alexa ve alternatifleri için daha fazla destek sunacak

Yazılım devi Microsoft, sanal asistanı olan Cortana'nın istenilen konuma gelemediğini kabule etti. Windows 10 başta Alexa olmak üzere üçüncü parti asistanlara daha fazla destek sunmaya başlayacak.
Microsoft sanal asistanı Cortana'nın geleceğinden şüpheli. Zira şirket bir türlü istenilen noktaya getiremediği sanal asistanının geleceğiyle ilgili spekülasyonlara açık bir karar alarak, Windows 10'un üçüncü parti asistanlara daha derin destek sunacağını açıkladı.

Cortana istenilen seviyede değil

Şu anda Amazon Alexa, Windows tarafından destekleniyorsa da, çok yakında bu desteği daha ileri seviyelere taşınabilir. Başta  Albacore , WalkingCat ve diğer geliştiriciler olmak üzere Windows 10'un üçüncü taraf sesli asistanlar için daha derin destek sunacağını keşfetmiş durumdalar.
Ortaya çıkan detaylara göre yeni ses aktivasyon ayarları, cihazınız kilitlendiğinde hangi uygulamaların sesle etkinleştirilebileceğine olanak tanıyor. Microsoft muhtemelen sesli asistanlara uygulamaların kodlama yapabilecekleri açık bir API'de yayınlayacak ve bu da farklı uyandırma sözcükleriyle birden fazla asistanın uyandırılmasını sağlayacak. Bu gelişmeler sonucunda Cortana'nın akibetinin ne olacağını ise şimdilik kestirmek zor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim