Anlık Bildirim

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, İngiliz polisi tarafından gözaltına alındı

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, Ekvador tarafından sağlanan korumanın kaldırılmasıyla birlikte İngiliz polisi tarafından Londra'da gözaltına alındı. Assange, davasına kadar burada bekletilecek.
2012 yılından bu yana Ekvador koruması altında ülkenin Londra’daki elçiliğinde kalan Julian Assange, korumanın kaldırılmasıyla birlikte İngiliz polisi tarafından gözaltına alındı. Assange mahkemeye çıkarılana kadar Londra polisi tarafından gözaltında bekletilecek.
Polis tarafından yapılan açıklamaya göre “davet üzerine” elçilik binasına giriş yapan güçler, Assange’ı çıkarıp gözaltına aldı. Ekvador devlet başkanı Lenin Moreno, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ülkenin sığınma hakkına saygı duyduğunu fakat Julian Assange tarafından yürütülen agresif faaliyetlerin uluslararası anlaşmaları zedelediğini belirtti. Başkana göre Assange’ın korunması artık Ekvador için “sürdürülebilir ve uygun değil.”
İngiliz Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da tutuklamanın ardından Twitter üzerinden açıklama yaparak "Julian Assange bir kahraman değil ve hiç kimse kanunların üstünde değildir. Yıllardır gerçeklerden saklanıyor. Ekvador'a ve Devlet Başkanı Lenin Moreno'ya Dışişleri Bakanlığı ile birlikte Assange'ın adaletle yüzleşmesi için işbirliklerinden ötürü teşekkürler." dedi.
Assange 2012 yılında İsveç’te iki kadına tecavüzden aranıyordu ve bu sebeple Ekvador’dan savunma talep etmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4258 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
julian assange, wikileaks ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim