Anlık Bildirim

WiFi 6 destekli Netgear Nighthawk AX8 yönlendirici tanıtıldı

Bağlantı kapasitesini en üst seviyeye çıkaran WiFi 6 standardı yaygınlaşmaya başladı. Asus ve şimdi de Netgear Nighthawk AX8 destekli yönlendiriciler olarak öne çıkıyor.

Asus’un WiFi 6 olarak ismi değiştirilen 802.11ax standardını destekleyen yönlendiricisini piyasaya sürmesinin ardından Netgear da kendi ilk modelini tanıttı. Netgear Nighthawk AX8 tasarımıyla ilgi çekiyor.

WiFi 6 nedir?

WiFi 6 standardı 2.4GHz ve 5GHz bantlarını aynı anda kullanarak kullanıcı başına daha fazla veri transfer hızı sunmayı başarıyor. Özellikle bir cihazın bağlantıya çok yüklendiği zaman diğer cihazların bundan olumsuz etkilenmesi son eriyor. Kapasite anlamında WiFi 6 standardı WiFi 5 standardını dörde katlıyor.

Netgear Nighthawk AX8 özellikleri ve fiyatı

Netgear Nighthawk AX8 bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran kanatlı bir tasarıma sahip. Bu tasarımın en iyi sinyal gücü için tercih edildiği ifade ediliyor. Kanatlarda yer alan 4 adet anten kapsama alanını genişletiyor.

Netgear Nighthawk AX8 modeli birden fazla kullanıcı için birden fazla giriş ve çıkış ayırabilen MU-MIMO teknolojisine yer veriyor. Her iki bant için 4x4 dizilimi ile 2.4GHz bandında 1148Mbps seviyesine, 5GHz bandında ise 4048Mbps seviyesine kadar çıkabiliyor.

OFDMA teknolojisi ise veri kanalını küçük alt kanallara ayırarak bant genişliğini daha verimli kullanıyor ve kapsama alanını da genişletiyor. WiFi üzerinden 1Gbps veri aktarım hızlarına ulaşabilen yönlendirici kablolu olarak da 2Gbps hızları sunuyor.

64-bitlik 1.8GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli işlemci akıcı bir performans elde ediyor. Arka kısımda 6 Ethernet portu olan Netgear Nighthawk AX8 modeli de rakibi gibi 399$ seviyesine konumlanıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim