Anlık Bildirim

Wi-Fi özellikli tüm Apple cihazlarda, patent ihlali yapıldığı iddia ediliyor

Teknoloji devi Apple'ın, Qualcomm ile yaşadığı yasal sorunlara bir yenisi daha eklendi. Red Rock Analytics isimli bir şirket, Apple'ın Wi-Fi patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.
Apple'ın başı bir türlü patent davalarından kurtulmuyor. Şirket, lider çip üreticilerinden Qualcomm ile uzun süredir yaşadığı yasal sorunlarla uğraşırken, şimdi de Red Rock Analytics adlı bir şirket, Apple ürünlerinde kendi teknolojilerinin kullanıldığı iddiasıyla dava açtı.

Samsung'a da dava açmış

Apple Insider tarafından ortaya çıkarılan dava dosyalarına göre Red Rock Analytics, Apple'ın izinsiz bir şekilde Wi-Fi yongaları için alıcı-verici teknolojisini kapsayan patentlerini kullandığını iddia ediyor. İddia edilen teknoloji, iPhone'lar (iPhone 4'e kadar uzanan tüm modeller), iPad'ler, Apple TV, MacBook'lar ve Apple Watch da dahil olmak üzere Apple ürünlerinin  birçoğunda kullanılıyor.
iPhone XS ve XR de dahil olmak üzere yeni nesil iPhone'ların da patent ihlalinde bulunduğunu iddia eden Red Rock Analytics, Apple'dan patentlerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle tazminat ödemesini istiyor. Şirketin daha önce Samsung'a da dava açtığı belirtilirken, Apple'dan konuyla ilgili bir açıklama ise henüz yapılmış değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim