Anlık Bildirim

WhatsApp'a iki yeni özellik geldi

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp'ın beta sürümünde test edilen iki yeni özellik tüm cihazlara geldi. Artık resim içinde resim modunu kullanmak ve metin şeklinde durum güncellemesi yapmak mümkün.
Bir milyardan fazla kullanıcısı olan popüler anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gün geçtikçe daha da donanımlı hale gelmeye devam ediyor. Facebook'un bünyesinde yer alan platform, Android ve iOS kullanıcılarına resim içinde resim (pip) desteği ve durum güncellemesine sadece metin yazabilme seçeneği olmak üzere iki yeni özellik sundu.
Resim içinde resim (picture in picture) olarak adlandırılan ilk özellik, kullanıcıların görüntülü arama penceresini küçülterek, akıllı telefonlarıyla başka işlemler yapabilmelerine olanak sağlıyor. Yani bu sayede WhatsApp kullanıcıları görüntülü aramayı kapatmadan telefonlarını istedikleri gibi kullanmaya devam edebiliyorlar. Sadece Android 8.0 ver üzeri sürümlerde kullanılabilen bu özellikle birlikte görüntülü arama penceresini yeniden boyutlandırmak ve ekranın herhangi bir yerine taşıyabilmek mümkün hale geldi.
İkinci özellik, kullanıcıların durumlarına yalnızca metin güncellemeleri gönderebilmelerini sağlıyor. Daha önce durum güncellemesinde sadece fotoğraf ve videolar kullanabiliyordu. WhatsApp'ın yeni sürümünde ise (Android'de v2.17.323, iOS'ta 2.17.52) durum sekmesindeki kurşun kalem simgesine dokunup, paylaşmak istediğiniz metni yazarak bir arka plan rengi belirleyebiliyorsunuz. Böylece yazmış olduğunuz metin 24 saat boyunca görünür kalıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19782 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim