Anlık Bildirim

WhatsApp'ın Android sürümüne parmak izi ile kimlik doğrulama özelliği geliyor

WhatsApp'ın Android sürümüne yakında yeni bir kimlik doğrulama yöntemi eklenecek. Mesajlaşma uygulamasının beta sürümü parmak izi korumasının yolda olduğunu ortaya koydu.
Whatsapp, önce beta sürümde test edilen, daha sonrasında ise genel kullanıma sunulan yeni ilgi çekici özellikler kazanmaya devam ediyor. Popüler mesajlaşma uygulaması kısa süre önce, sesi mesajları art arda dinleme özelliğine sahip olmuştu. Şimdi ise 2.19.83 numaralı WhatsApp beta sürümünde parmak izi ile kimlik doğrulama seçeneği ortaya çıktı.
WABetaInfo adlı internet sitesi bu özelliğin ayarlardan nasıl etkinleştirileceğini gösterdi. Ancak devre dışı olduğu için henüz kullanılamıyor. WhatsApp'ın parmak izi korumasını ne zaman kullanıma sunacağı konusunda hiçbir bilgi yok fakat şirketin uzun zamandır bu özellik üzerinde çalıştığını biliyoruz.

Kilit için süre de belirlenebilecek

Yeni kimlik doğrulama yöntemi sayesinde WhatsApp kullanıcılarının hesaplarını parmak iziyle korumaları mümkün olacak. Özellik kullanıma sunulduğunda, kullanıcılar Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Kilidi Açmak için Parmak İzini Kullan seçeneğine giderek parmak izlerini kaydedebilecekler.
Daha sonra ise parmak izi korumasının ne zaman devreye gireceğini belirlemeleri gerekecek. Seçenekler arasında hemen, 1 dakika, 10 dakika, 30 dakika gibi süreler var. Parmak iziyle kimlik doğrulama yönteminin önümüzdeki güncellemelerde Whatsapp'ın kararlı sürümüne gelmesi bekleniyor ancak ne yazık ki bu konuda henüz kesin bir tarih yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim