Anlık Bildirim

WhatsApp, Facebook'u geçerek en popüler sosyal medya uygulaması oldu

App Annie isimli bir araştırma kuruluşunun raporuna göre WhatsApp, Facebook'u geçerek son günlerin en popüler sosyal medya uygulaması oldu. Detaylar haberimizde.
1 milyarı aşkın aktif kullanıcı sayısı ile dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, çok büyük bir başarıya imza attı. App Annie isminde bir araştırma kuruluşunun yayınladığı "State of Mobile" raporuna göre 2018 yılının son günlerinde 1.5 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşan uygulama, liderliği Facebook'un elinden alarak en çok tercih edilen sosyal medya uygulaması oldu.

2017 yılında 2 milyar aktif kullanıcısı sayısına ulaşmayı başarmış olan Facebook, şüphesiz son yılların en hızlı büyüyen ve en geniş kitlelere hitap eden internet mecraları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ancak son günlerde özellikle genç popülasyonunu Instagram gibi platformlara kaptırmakta ve hacmini gün geçtikçe kaybetmekte. Buna karşın özellikle ülkemizde çok büyük bir kitleye hitap eden WhatsApp ise her geçen gün ulaştığı kullanıcı sayısını arttırmakta.
Her ne kadar 2018 yılının ilk günlerinde liderlik hala Facebook'ta olsa da, yılın son aylarında WhatsApp'in Facebook'u yakaladığı ve sonrasında da geçtiği görülüyor. Genel hatlarıyla bakıldığı zaman Facebook, 2018’deki aylık ortalama aktif kullanıcı sayısı açısından WhatsApp’i yenmeyi başarmış durumda ancak büyüme hızı ve son durum göz önüne alındığında Facebook'un liderliği WhatsApp'e kaptırdığı oldukça aşikar. WhatsApp'in popülaritesi çığ gibi artmaya devam ediyor ve herhangi bir sürprizle karşılaşmazsak uygulama, 2019 yılını lider olarak tamamlayacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim