Anlık Bildirim

Waymo'nun otonom araçları her gün 40 bin kilometre yol katediyor

Google'ın otonom araç iştiraki Waymo, 2009 yılından bu yana ne kadar mesafe katettiğini açıkladı. Şirketin otonom araçları bugüne kadar yaklaşık 13 milyon kilometre yol katetti.

Waymo'nun otonom araçları her gün 40 bin kilometre yol katediyor Tam Boyutta Gör
 

Google'ın yenilikçi ürünler geliştiren X birimi çatısı altında 2009 yılında faaliyete geçen otonom araç projesi Waymo, 2016 yılında X biriminden ayrılmış ve Google'ın otonom araç iştiraki haline gelmişti. O tarihten sonra çalışmalarını hızlandıran şirket bugün ABD'nin çeşitli eyaletlerinde test sürüşleri yapan dev bir otonom araç filosuna sahip. Waymo CEO'su John Krafcik tarafından paylaşılan verileri, şirketin bu dev filo ile her geçen gün daha deneyimli hale geldiğini gösteriyor.


Toplam 8 milyar kilometre 

Twitter hesabından Waymo ile ilgili istatistikleri paylaşan Krafcik, Waymo'ya ait otonom araçların kamuya açık alanlarda bugüne kadar 12.8 milyon kilometre katettiklerini açıkladı. Her gün 45 bin kilometre daha mesafe katettiklerini belirten CEO, gerçek dünyadaki bu tecrübeye ek olarak simülasyonlarla bugüne kadar 8 milyar kilometreyi geride bıraktıklarını vurguladı. 


Bu yılın sonlarına doğru artık ticari faaliyetlere başlamayı planlayan Waymo, otonom araçlarla yolcu taşımacılığı yapmayı planlıyor. Şirket ayrıca bu yılın başında Phoenix şehrinde test programı başlatmıştı. Şehirde Chrysler Pacifica Hybrid model minivanları kullanan Waymo, bölge halkının ücretsiz bir şekilde otonom araç teknolojisini deneyimlemesine olanak sağladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim