Anlık Bildirim

Volvo, araç içi kameralarla sarhoş sürücüleri tespit edip, müdahale edecek

İsveç merkezli otomotiv şirketi Volvo, sarhoş veya dikkati dağınık sürücüleri, araç içine yerleştirdiği kameralar ile tespit edip müdahalede bulunacak bir sistem geliştiriyor.
Günümüzde sarhoş veya dikkati dağınık sürücülerin birçok ölümcül trafik kazasına neden olduğu bir gerçek. Bu konuda çalışmalar yürüten otomotiv devi Volvo, sürücü davranışlarını incelemek üzere araçlara yerleştirilen kameralarla, sürücünün sarhoş veya dikkatinin dağınık olup olmadığını tespit edebilecek ve gerekirse müdahale edecek.

Araçlar uzaktan durdurulacak

Volvo'nun araç içine yerleştireceği kameralar, sürücünün dikkatini ve sarhoş olup olmadığını tespit etmek için göz hareketlerini izleyecek. Şirket henüz kaç kamera ile bu izlemeyi gerçekleştireceğini ve konumlarını açıklamamış olsa da, gizlilik savunucuları için bu durumun bir endişe kaynağı oluşturabileceği de tartışma konusu oldu bile.
Örneğin sürücü akıllı telefonuna odaklanır ve bir süre de olsa ellerini direksiyonda tutmazsa, Volvo çağrı merkezinden bir çağrı alacak. Ayrıca gözlerini yolda tutmayan veya gözleri kapalı yolcular için de bu çağrı geçerli olacak ve çağrıya cevap vermeyen sürücülerin arçaları yavaşlatılarak durdurulacak. Volvo bu sistemin 2020 yılının başlarından itibaren tüm araç modellerinde olacağını açıkladı. Araç içi kameralarla çekilen görüntülerin depolanıp depolanmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4944 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, araç içi kamera ve
2 etiket daha kaza otomobil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim