Anlık Bildirim

Volkswagen'deki emisyon skandalı benzinli araçlara da sıçramış olabilir

Alman basınında çıkan haberlere göre Volkswagen Grubu'ndaki emisyon skandalı benzinli araçlara da sıçramış olabilir. Bazı benzinli motorların emisyon testleriyle oynandığı iddia ediliyor.

Volkswagen'deki emisyon skandalı benzinli araçlara da sıçramış olabilir Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan emisyon skandalı nedeniyle Volkswagen üzerine çöken kara bulutlar bir türlü dağılmak bilmediği gibi her geçen gün üzerine yenileri ekleniyor. Yaşanan skandal nedeniyle geri çağrılan yüz binlerce dizel aracına park yeri bulamayan Alman üretici ile ilgili yeni bir iddia gündemde. Gelen haberler emisyon skandalının benzinli araçlara da sıçradığını işaret ediyor.

Almanya’nın önemli yayınlarından Bild am Sonntag gazetesi tarafından yapılan bir haberde Volkswagen, Audi ve Porsche markalı otomobillerdeki bazı benzinli motorların emisyon testleriyle oynandığı iddia edildi. Münih Savcılığı’nın soruşturma belgelerindeki tanıklara ve belgelere dayandırılan haberde araçların emisyon değeri ve yakıt tüketiminin daha düşük gösterilmesi için şanzıman ve yazılımların manipüle edilmiş olabileceği ifade edildi.

Volkswagen Grubu iddialarla ilgili henüz bir açıklamada bulunmazken, Alman basınına konuşan bir sözcü şirketin son aylarda Federal Motorlu Taşımacılık Dairesi ile yoğun görüşmeler yaptığını dile getirdi. Alman Haber Ajansı’nın (DPA) aktardığı bir haberde ise Volkswagen Grubu’na ait benzinli araçlarda henüz manipülasyon bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.

Öte yandan savcılığın Volkswagen’e yönelik emisyon skandalıyla ilgili soruşturması sürüyor. Şirketin dizel skandalı nedeniyle yaklaşık 27 milyar euro ceza ödediği tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3846 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen dizel skandalı, dieselgate ve volkswagen emisyon skandalı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim